Annons

Vann mot Öster i derbyt – nu indraget i matchfixningsaffär

Svenska fotbollförbundet har anmält en match i Svenska cupen till polisen efter misstanke om matchfixning, skriver Dagens Nyheter.
Publicerad 6 september 2018
Värnamo var starkare när man mötte Öster i Superettan, men den misstänkta matchfixningen pågick i Svenska Cupen och det är matchen mot Assyriska som hamnat under lupp.
Värnamo var starkare när man mötte Öster i Superettan, men den misstänkta matchfixningen pågick i Svenska Cupen och det är matchen mot Assyriska som hamnat under lupp.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Den herrmatch som förbundet startat en utredning kring är mötet mellan Assyriska BK och IFK Värnamo den 23 augusti, en match som Värnamo vann med 5–0.

– Det bygger på att vi fått rapporter om avvikelser på spelmarknaden. Förutom att vi inhämtat dessa analyser har vi också varit i kontakt med föreningarna och aktörer runt den här matchen, säger SvFF:s jurist Tobias Tibell till DN.

Annons

Även en herrmatch i division 1, mellan BK Forward och Linköping City som slutade 3–1 i lördags, är anmäld med samma misstankar.

TT

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons