Vassa ponnyryttare i Vaggeryd

Sport 2012-05-02 | Uppdaterad 2012-05-02

Ponnyryttarna i hoppning fortsätter att leverera resultat, den här helgen från Vaggeryd. Dressyrallsvenskan division 3 för hästar har avverkat sin första omgång. Dessutom är flera ryttare är klara med olika typer av kval.
Amanda Magnusson på Tipperary vann kategori D i Vaggeryd.Nedan till höger: Maja Frisk har klarat första kvalet till Prins Carl Philips Pris med Top Gun.Ellinor Johansson kvalade till 1,20-klasser.Kajsa Jonsson på Lillebror vann kategori B i Vaggeryd.

LÄNKAR


På Henriksdal i Skåne har det pågått hopptävlingar för hästar två helger i rad. Bäst den här helgen gick det för Emmy Hellgren, Växjöortens FK (VFK). I den nationella 1,35-klassen för juniorer/YR vann hon med drygt två sekunder. Bakom sig hade hon bland annat fyra danska och ett finskt ekipage.
I en nationell 1,30-klass placerade sig Frida Karlsson, Ljungby RK (LjRK). På regional nivå vann Ida Nilsson (VFK) en 1,30-klass och klubbkompisen Karolina Diesner placerade sig på 1,15-nivån.
Tre tjejer red med god inverkan i Mountain Horse Pony Cup i Vaggeryd. Kajsa Jonsson, Lammhults RK (LARK), vann kat B med Lillebror. Hon hade fyra poäng mer än tvåan.
– Nu satsar jag vidare på nästa kval i Nybro, sa Kajsa. Jag har poäng även i Sveland Cup så jag rider i Tranås också. Men det blir nog Mountain Horse-cupen jag satsar på.
Det blev placeringar i både kat C och D för Annie Waldener (VFK). Hon kom tvåa med Krumelur. Med honom har hon dessutom med sig arton poäng från förra kvalplatsen. Det blev en tredjeplats i kat D med Koriander. På honom placerade hon sig också i en 1,10-klass.
Kat D vanns av Amanda Magnusson (VFK) på Tipperary.
– Jag satsar på att rida fler kval, sa hon. Udden har på sin Superhelg i juli. Förhoppningsvis kvalar vi in till finalen i höst.
Ekipaget tog ytterligare en placering.
Förutom att hon vann 1,00-klassen för C-ponnyer kvalade Elinor Johansson (LARK) in till 1,20-klasserna med Steel Flight. Hon red en felfri runda på den höjden och kom dessutom trea.
– Det blir roligt när banorna blir högre och svårare, sa hon. En utmaning för både mig och min ponny.
Maja Frisk har klarat första kvalomgången till Prins Carl Philips Pris i Globen i november. Segern i 1,20-klassen i Vaggeryd på D-ponnyn Top Gun är biljetten vidare till höstens semifinaler.
Vid dressyrtävlingar för hästar i Karlshamn kvalade Linnea Nilsson (LjRK) på Anells Digestive till MsvB. Dessutom kom ekipaget tvåa i LA:4.
– Nu ska vi öva på byten, sa en glad Linnea.
3 Hanna Engstrand, Lenhovda HSK (LHSK), vann en 1,20-klass och kom fyra i en 1,30-klass vid hopptävlingar för hästar i Västervik. Charlotte Fransson nollade i en 1,30-klass bed A.
3 Även hoppryttarna till häst hade sin dag i Vaggeryd. På 1,30-nivån kom Emelie Larsson tvåa och Amanda Wirff fyra, båda från Ljungby. Amanda tog också en placering i en 1,20-klass. På samma höjd placerade sig även Ingmarie Gertsson (VFK), Hanna Benjaminsson (LjRK) samt Tina Bloom, Vartorps RS. Josephine Darlington (VFK) tog också en placering.
3 Ponnyryttaren Sofie Gröstad, Braås PK (BPK), var nöjd med sin andraplats vid hoppningarna i Gislaved.
– Debuten i 1,05 blev verkligen lyckad.
3 Ytterligare en ryttare har klarar ett kval, den här gången i fälttävlan. Esmeralda Gyllenswärd, Gemlaortens SK, kliver nu upp ett steg efter sin tredjeplats i H90.
– Det var en riktigt underbar runda idag, sa hon. Inte ett enda felsteg. Härligt att ha kvalat så här tidigt på säsongen.
Agneta Bertilsson (VFK) placerade sig i H100. Tävlingarna gick hos RK Udden.
I den södra zonen av dressyrallsvenskan div 3 för hästar visade lagen från länet framfötterna. Ljungby RK lag 1 vann mycket knappt över Ostkustens DR. Även mellan trean och fyran, Ljungby RK lag 2 och hemmalaget Växjöortens FK, var det tätt. Lenhovda HSK lag 1, Theleborgs RS (TRS) och Lenhovda HSK lag 2 kom femma, sjua och nia.
För vinnarlaget red Magdalena Bogren, Elisabeth Saabye, Olivia Larsson och Stephanie Gustafsson. Bästa resultatet i lagklassen hade Emeli Sjöberg (VFK) med 69,64 procent och vann därmed klassen.
Individuellt tog Anton Mainersson (LjRK) och Sabina Kroon (LHSK) två placeringar var. En placering var blev det för Stephanie Gustafsson, Olivia Larsson och Anna Nilsson (LjRK), Carin Sandgren, Alvesta RK, Fredrika Carlson (LHSK), Sofia Karlsson, Tingsryds RK, samt Julia Gunnarsson (TRS).
I norra zonen mötte Braås PK på tufft motstånd. Trots en mycket bra ritt av Louise Gummesson, där hon kom trea, fick laget finna sig i sjundeplatsen. Vann gjorde Vetlandaortens RF. Individuellt tog Klara Johansson två placeringar. Klara bor i Åseda men tävlar för Vetlanda.
Nästa omgång går 27 maj i Lenhovda respektive Hultsfred.
Vid hoppningar för hästar i Torsås tog Evelina Jonsson (BPK) en placering. I Osby tog ponnyryttarna Isabella Ekvall, Markaryds RF, och Johannes Karlsson (LjRK) varsin.
3 Att länet var väl representerade i startlistorna märktes i resultaten från dressyrtävlingarna för ponnyer i Åseda. Evelina Ljungqvist, Åseda RF (ÅRF), Annie Johansson (LHSK), Josefine Ahlgren (TRS) och Elsa Svensson (LARK) tog en seger var. Evelina och Josefine tog också varsin placering.
3 I förra veckans artikel smög sig in två fel i lagdressyren. Alice Ård hade dagens högsta poäng i kat C medan Emelie Svensson red bäst i kat D. Elin Fridsén tävlar för VFK och inget annat.

MARIANNE WALLINLäsarkommentarer - policy

På smp.se kan läsarna genom läsarkommentarer tycka till i de flesta frågor, både om det som finns på sajten och sådant som engagerar i nyheter och reportage. Smp.se:s ansvarige utgivare har juridiskt ansvar för innehållet i kommentarerna. Därför kommer vi ta bort kommentarer som bryter mot våra regler, kommentarer kan raderas, helt eller delvis. smp.se kan också välja att stänga av möjligheten att kommentera vissa artiklar.

Så här vill vi att det ska fungera:

* Vi ser helst att inläggen undertecknas med ditt namn.

* Vi värdesätter snabba och raka inlägg, därför får kommentarer till artiklar max vara 700 tecken.

* Ditt inlägg ska ha en vänlig, civiliserad ton och hålla sig till ämnet.

* Debattspråket är svenska.

* Länkar och bilder accepteras, men leder de till olämpligt eller ovidkommande innehåll plockas de bort.

* Din kommentar kan komma att användas i andra sammanhang på smp.se eller i papperstidningen.

Det här vill vi slippa:

* Inlägg som kränker andra personer. Respektera andras uppfattning.

* Kommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget.

* Stötande uppförande som obscena ord eller sexistiska yttranden.

* Inlägg som är obegripliga eller av nonsenskaraktär.

* Hot, trakasserier eller lögner.

* Utpekande av andra personer som brottslingar.

* Uppmaningar till brottslig verksamhet.

* Kommersiella budskap. Vill ni annonsera, ta kontakt med vår annonsavdelning.

* Material som skyddas av upphovsrättslagen. Du får alltså bara bidra med sådant som du själv har skrivit, har upphovsrätten till eller fått tillstånd att publicera.

Disqus


Lakers straffade Örebro

Sport [Uppdaterad i går 21:09]

4753 åskådare i Vida Arena fick se Växjö Lakers vinna över Örebro med 4–3. Men det blev "bara" två poäng eftersom matchen fick avgöras på straffar. Där var Lakersforwarden Nick Johnson den ende som lyckades göra mål samtidigt som Cristopher Nihlstorp höll tätt i målet. Övriga mål för Lakes udner odinarie tid gjorde Tuomas Kiiskinen 2 och Alexander Johansson. Här kan du läsa reprisen av direkt rapporteringen från matchen.

Live Blog Följ Växjö Lakers-Örebro


TV: Powerplay den 19 november

Sport [Uppdaterad 2014-11-20]

Växjö Lakers och Modo bjöd på en hockeyklassiker i torsdagens SHL-match. Matchen var så bra att den blir veckans topp hos Daniel Enestubbe i Powerplay. Se dagens sändning där ni också möter Robin Söderquist efter sitt första SHL-mål.

 


TV: Här är vinnaren i korvligan

Sport [Uppdaterad 2014-11-20]

Det är dags att kora vinnaren i Korvligan 2014. Ola Netterström har delat ut elva toppbetyg. En av dem vinner. Lista ut vart färden går när ni ser inslaget nedan. Tryck på pausknappen för att skaffa er lite mer betänketid. Vart är vi på väg?

 


huvudnyheter just nu

Smålandsposten Nära 21 november

Nyheter [2014-11-21]

I dagens sändning får du veta var gunghästen i Gemla tagit vägen. Vi har också besökt en av Sveriges största förskolor och så berättar vi om Familjefestivalen i Älmhult som går back.

 


TV: Här gömmer sig Gemlas gunghäst

Nyheter [Uppdaterad 2014-11-21]

Den flera meter stora gunghästen som sattes upp i Gemla tidigare i höstas är nu nedplockad och på reparation efter misstanke om sabotage. Gunghästen skulle vara ett landmärke på orten och symbolisera den långa tradition av att tillverka leksaker som finns i Gemla.

 Sport

Sport i tv live

Här får du hjälp med att hålla koll på vilken livesport som sänds i vilken tv-kanal.


Sport

SMPsporten på twitter


Sport

Webb-TV: Se reprisen av Öster-Hammarby

Öster och Hammarby spelade i går 0-0 i en träningsmatch som sågs av hela 1.713 åskådare i Växjö Tipshall. Klicka på länken, och sedan på "arkiverade sändningar", för att se reprisen av matchen.
Vid problem maila support@sportsground.se

Sportmedarbetare

Dan Magnusson

Sportchef
Telefon: 0470-77 06 62

Sportmedarbetare

Daniel Enestubbe

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 64

Sport

Kristian Ferm

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 65

Sportmedarbetare

Sven Elofsson

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 61

Sportmedarbetare

Ola Netterström

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 63

Sportmedarbetare

Daniel Rydström

Sportreporter
Telefon: 0476-48751

Nyheter

Läs mer i dagens Smålandsposten

Växjö: 20-åring köpte spice via nätet • Lilla Attsjön snart sjö igen • Utmaning att få trafikflödet att fungera • Alvesta: Föreställande måleri från norr till söder • Inblick: Logopeder saknas - barnen drabbas • Personligt: Blerina Muqa fyller 20 år • Älmhult: Asylsökande behöver aktiviteter och kommunikationer • Lessebo: Industriminnen lyfts fram • Uppvidinge: Lenhovdaamatörerna bjöd på bred repertoar • Krönikan: Björn Elmgren: Känsliga ögonbryn

Tjänstgörande webbredaktör

Har du hört någonting som vi borde skriva om?
Tipsa oss!

0470-770645

Anna Fritzén
anna.fritzen@smp.se
Telefon: 0470-77 06 45


Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt på sporten

Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.

Taggade.se

Taggade.se

En späckad tävlingskalender, reportage och resultat från olika lopp. Nu lanserar Smålandsposten en helt ny sajt för tävling och träning med fullt fokus på det som händer i sydostregionen.

logga
Logga
Bilen
Ford Mondeo 2,2TDCi Business 5d -11
Svartmetallic 5.600 mil 193.000 kr