Växjö DFF Akademi klart för division 1

VÄXJÖ Artikeln publicerades
Växjö DFF Akademi vann division 2 mellersta Götaland och är klart för spel i division 1 nästa år.
Växjö DFF Akademi vann division 2 mellersta Götaland och är klart för spel i division 1 nästa år.

Förra helgen säkrade Växjö DFF:s representationslag avancemang till allsvenskan nästa säsong. På lördagen fixade Växjö DFF Akademi avancemang till division 1 efter 7–0 i sista omgången hemma mot Fredriksdal/Äng.

Förra året vann Växjö DFF Akademi också sin division 2-serien, men då tvingades seriesegraren kvala till division 1 och där tog det stopp.

Men lördagen den 7 oktober 2017 fick Växjöspelarna fira serieseger och avancemang på samma gång.

Lördagens seger med 7–0 (3–0) mot Fredriksdal/Äng hemma på Värendsvallens C-plan innebär att Växjö DFF Akademi vinner division 2 mellersta Götaland och är därmed klart för spel i division 1 nästa säsong.

Målen gjordes av Aldijana Sisic 4, Sara Källman, Mimmi Strömgren och Nathalie Wingsand.

Det var upplagt för en rafflande avslutningsomgång då såväl Växjö DFF Akademi som Husqvarna och Eksjö stod på samma poäng. I första hand handlade det om Husqvarna som hade två mål att ta in på Växjö.

Husqvarna lyckades dock bara få med sig en poäng efter 2–2 hemma Emmaboda, medan Eksjö vann mot Waggeryd med 6–1 och slutar tvåa i tabellen, på samma poäng som Växjö DFF men med 14 måls sämre målskillnad.

Förra helgen stod det klart att Växjö DFF:s A-lag spelar i allsvenskan nästa säsong, trots att det återstår fem omgångar att spela i elitettan. I morgon söndag spelar Växjö DFF borta mot Östersund och lyckas man ta en poäng är också seriesegern säkrad.