Växjö DFF åkte dit på tilläggstid

Växjö DFF hade 1-0 i pausen mot LB 07, men tappade till 1-2-förlust. Och där avgörandet på Limhamns Idrottsplats föll i femte tilläggsminuten.
Malmö • Publicerad 29 september 2018
Växjö DFF:s Anna Anvegård gjorde 0-1.
Växjö DFF:s Anna Anvegård gjorde 0-1.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Det var två skilda världar som drabbade samman.

Växjö DFF hade möjligheten att säkra sitt allsvenska kontrakt, Nykomlingen återfanns på en stabil sjätteplats och fick före avspark bära favoritskapet.

LB 07 å sin sida var som nästjumbo tvingat att ta poäng och Växjö DFF-tränaren Pierre Fondin var inställd på en svår uppgift. Han visste att LB 07 skulle kämpa och springa mycket.

LB 07 inledde med några bra intentioner och Sofia Wännerdahl skapade den första chansen.

I nionde minuten drogs Växjö DFF:s Frida Boriero ned av Hanna Persson strax utanför straffområdet. På frisparken som följde skruvade Anna Anvegård elegant bollen över muren och i nättaket.

LB 07 lät sig inte nedslås och lagets tongivande spelare Mia Persson låg bakom många bra saker offensivt. Bland annat minns man en dubbelchans och ett distansskott från Mia som Växjö DFF-målvakten Katie Fraine klarade.

Anna Anvegård hade sedan en chans på egen hand, men LB 07:s Rakel Hönnudottir kunde också kvitterat i 38:e minuten. Men Rakel fick snedträff från nära håll när Växjöförsvaret var överspelat.

I andra halvlek tog LB 07 över och spelet var mestadels förlagt till Växjö DFF:s planhalva.

Kvitteringsmålet var pinsamt. Växjö DFF-målvakten Katie Fraine skulle rensa ett bakåtspel, men slog bollen inte bättre utan att den tog på Rakel Hönnudottirs axel. Bollen rullade retfullt över mållinjen.

LB 07 fortsatte att dominera och Växjö DFF fick slå ifrån sig.

Osinachi Ohale i Växjö DFF fick utgå skadad efter en sammanstötning i samband med LB-hörna.

När matchen var inne i femte tilläggsminuten lyckades inte Växjö DFF rensa. Som i ett flipperspel for bollen fram till Julia Welin som forcerade den i mål, 2-1.