Växjö DFF avgjorde på stopptid

boden Artikeln publicerades
Malin Fors sköt segern till Växjö DFF på stopptid.
Foto: Margareta Bloom Sandeback
Malin Fors sköt segern till Växjö DFF på stopptid.

Assi var tvungna att vinna. Växjö DFF vann. Med en av matchens sista sparkar sköt Malin Fors tre nya poäng till seriesegrarna.

Därmed står det mellan IFK Kalmar och AIK om vem som tar den andra och sista direktplatsen till Damallsvenskan med en omgång kvar att spela. Där är det fördel Kalmar som säkrar avancemang om man tar en poäng i sin slutmatch.

Åt Växjö DFF har det inte funnits något att göra under den här säsongen och Växjö visade att man hittar sätt att vinna matcher även då man själva inte har något att spela för samtidigt som motståndaren står inför en måstematch.

Frida Boriero gav Växjö DFF ledningen med 1–0 i den 40:e minuten, men Assi gav sig inte utan kvitterade till 1–1 i den 59:e genom Indira Ilic. Växjö DFF återtog kommandot och tog åter ledningen i den 80:e minuten genom Jelena Cankovic. Assi krigade på och fyra minuter senare gjorde hemmalaget 2–2 genom Fernanda Da Silva.

Därefter var det full satsning framåt för Assi i jakten på ett nödvändigt segermål. Istället stack Malin Fors upp och sköt segern till Växjö i den tredje tilläggsminuten.