Växjö DFF straffade Eskilstuna

Växjö DFF tog en säker seger, 2-0, mot Eskilstuna i damernas allsvenska. Växjö DFF satte punkt för segern med en straff i andra halvlek.
Växjö • Publicerad 22 september 2018
Växjö DFF:s Anna Anvegård tog snabb revansch för straffmissen.
Växjö DFF:s Anna Anvegård tog snabb revansch för straffmissen.Foto: Filip Sjöfors

Båda lagen befann sig före matchen i något av tabellens ingenmansland. Växjö DFF som sexa och Eskilstuna som åtta och bara en ynka poäng skiljde mellan lagen-.

Växjö DFF ”slapp” att möta Eskilstunas landslagsstjärna Hanna Glas, som på fredagen blev klar som proffs i Paris SG.

Eskilstuna skapade matchens första farliga chans. I tionde minuten var Växjö DFF-målvakten Katie Fraine i blåsväder men frispelade Ngozi Sonia Okobis skott mynnade ut i en hörna.

Sedan tog Växjö DFF.s Anna Anvegrd och Signe Holt Andersen över huvudrollerna.

Anna Anvegårds 1-0.
Anna Anvegårds 1-0.Foto: Filip Sjöfors

I 18:e minuten fälldes Signe med straff som följd. Den räddade räddade Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg från Anna Anvegård.

Minuten senare väggspelade Signe Holt Andersen till Anna Anvegård. Anna kom igenom och rundade Eskilstunamålvakten och la bollen i mål.

Efter dryga halvtimmen hade hemmalagets Stina Lennartsson ett bra distansskott och strax efter redde Stina ut en farlighet från Eskilstunas sida.

1-0 i paus och Växjö DFF kunde summera en riktigt bra halvlek.

I andra halvlek började Eskilstuna piggt och Mimmi Larsson var ett hot i kontringsspelet.

I 65:e minuten gjorde Signe Holt Andersen en snygg individuell prestation när hon drogs ned inne i straffområdet. Straffen slog Jelena Cankovic säkert i mål.

Signe Holt Andersen kunde summera en kanonmatch med två fixade straffar och en assist.