Växjö Lakers avgjorde i tredje - igen

Ni känner igen den här storyn. Växjö Lakers avgjorde i tredje perioden ännu en gång. Skellefteå besegrades med 4-2 och Lakers var i samma stund åter på rätt spår som serieledare i SHL.
Skellefteå • Publicerad 10 februari 2018 • Uppdaterad 11 februari 2018

Växjö Lakers Liam Reddox kommer ensam med Joni Ortio, men det blir inget mål den här gången.Foto: Erland Segerstedt/TT

Växjö Lakers vaskade om ordentligt inför nedsläpp. Erik Josefsson, som blev pappa hemma i Växjö, saknades hos serieledarna.

Sam Hallam och hans tränarteam valde att förändra i tre av fyra kedjor. Brendan Shinnimin och nye Andy Miele kände varandra sedan tidigare och spelade ihop. Elias Pettersson kompletterade i kedjan.

Skellefteå gick ut hårt och dominerade första perioden.

Efter det att Lakerskaptenen Liam Reddox missat ett friläge var det Skellefteå för hela slanten.

I ett boxplay kunde Skellefteå sno pucken och hemmalaget kom i ett läge med två mot en. Sebastian Ohlsson frispelade Andreas Wingerli som rundade Lakers målvakt Viktor Andrén och la pucken i tom kasse.

Skellefteå hade sedan spel fem mot tre, där Viktor Andrén uppträdde strålande med sina räddningar.

Skellefteås 16-5 i skott skvallrar om hur det såg ut i första perioden.

I andra perioden var det Lakers som tog över helt.

3.30 in i perioden hade Lakers vänt 1-0 till 1-2 efter Andrew Calofs halvträff på pucken och Oliver Bohms backskott.

Andy Miele fick vid kvitteringen sin första poäng i Lakersdressen.

Lakers uppträdde som ett nytt lag, hade bättre kvalité i passningsspelet,och vann närkamperna.

Två raka utvisningar kostade för Lakers i andra periodens slutskede. Med bara åtta sekunder kvar av perioden kvitterade Bud Holloway efter Adam Petterssons kalla förarbete.

16-5 i skott i första var 5-19 i andra. Tala om scenförändring.

I den jämna tredje perioden hade Skellefteå ofta långa sekvenser i anfallszon, men Lakers hade å andra sidan de bästa chanserna.

Daniel Rahimi fick till en kanonträff när han sent gav Lakers ledningen.

Skellefteå var pressat, plockade ut målvakten Joni Ortio, och i tom kasse fick Janne Pesonen lägga in 2-4-pucken.