Annons

Så tänker Lakers använda de nya avtalsmiljonerna

Lagen i SHL får högre bidrag från och med nästa hockeysäsong.
Växjö • Publicerad 20 januari 2018

SHL klubbarna kommer få högre bidrag från SHL från och med nästa hockeysäsong. Enligt Sportbladet kommer klubbarna få cirka 45 miljoner kronor årligen, något som Vxonews också har rapporterat. Bidraget som klubbarna får i dag ligger på lite under 30 miljoner kronor.

Pengarna ska användas på många sätt. Det menar Växjö Lakers vd och sportchef Henrik Evertsson.

Annons

– Det kommer att bli en liten höjning av spelarbudgeten, en liten förstärkning av den generella organisationen och mindre investeringar i projekt och möjligheter, säger han till Vxonews.

Det ökade bidraget kan ge en större trygghet i grundserien, där SHL-klubbarna i dag budgeterar med nollresultat. Henrik Evertsson tror på hälsosammare organisationer runt om och någon risk att alla pengar läggs i spelarbudgeten finns inte.

– Det kommer att finnas vissa riktlinjer kring det där att du inte ska stoppa in allt. Det har man från ligan ganska bra koll på, säger han till Vxonews.

Henrik Evertsson.
Henrik Evertsson.Foto: Filip Sjöfors
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons