Växjö Lakers firar nyår som vinnare

En svag period, en period med överdrivet bra betalt och så en stabil tredjeakt. Sedan var tre nya poäng insatta på Växjö Lakers SHL-konto. Detta efter 3–0 (0–0, 3–0, 0–0) mot Färjestad hemma i Vida Arena.
Växjö • Publicerad 30 december 2017
Adam Brodecki har, aningen turligt, gett Växjö Lakers ledningen med 1–0 hemma mot Färjestad.Foto: Urban Nilsson

Om det var tömningen senast mot HV71 som satt kvar i kropparna eller något annat är oklart. Klart var dock att Växjö Lakers spel under merparten av första perioden inte stod att känna igen. Bettet i skridskoåkningen saknades, passen var slarviga och avsluten i bra lägen ytterst få. Färjestad vann perioden klart ”på poäng” och noterades för två stolpträffar genom Dick Axelsson och Johan Adolfsson. Lakers hade inte mycket att komma med, förutom att comebackande Janne Pesonen tvingade Färjestads målvakt Stefan Steen till en akrobatisk räddning i powerplay under den sista sekunden i perioden.

Det såg i ärlighetens namn inte speciellt mycket bättre ut i andra perioden heller, men där fick Växjö Lakers nästan oförskämt bra betalt för sina insatser. Ett turbetonat mål gav Lakers ledningen där ett skott från Peter Andersson tog på Adam Brodecki och sedan studsade upp i en hög långsam båge över Stefan Steen och in i mål efter 27.52.

Mindre än minuten senare styrde Robert Rosén in 2–0 längs isen på skott från Daniel Rahimi, ett mål Stefan Steen säkert inte är nöjd med.

3–0 var däremot rent hockeygodis. Brendan Shinnimin och Andrew Calof krigade längs sargen, vann pucken, togs om hand av Shinnimin som spelade fram Robert Rosén, som kom i perfekt åkväg för att finta bort Steen och lägga in pucken i mål.

Färjestad hade en uppsjö fina målchanser, träffade stolpen två gånger till men fick inte utdelning. En del av Färjestads olycka ska dessutom tillskrivas Viktor Fasth, som var tillbaka och var på ett ursinnigt bra vinnarhumör.

Tredje perioden var Växjö Lakers bästa. Här försvarades inte bara en ledning framgångsrikt. Här skapades det chanser på löpande band och den inbytte Färjestadskeepern Lars Haugen fick slita hårt för att hålla sin nolla.