Växjö Lakers föll i Scandinavium

Den upparbetade segersviten stannade vid fem raka matcher för Växjö Lakers. Borta mot Frölunda blev det förlust med 1–2 efter att offensiven klickat.
Göteborg • Publicerad 6 mars 2018
Victor Olofsson och Janne Pesonen i hård kamp om pucken under tisdagens möte i Scandinavium.Foto: Thomas Johansson

Det såg ut som det brukar göra inledningsvis i Scandinavium. Ett Frölunda som inledde matchen som det starkare laget, forecheckade högt och skapade målchanser. Detta medan Växjö Lakers hade svårt att få till långa anfall och komma in framför motståndarkassen.

Det kändes heller inte ologiskt att Frölunda tog ledningen efter 9.25 då Joel Mustonen direktsköt 1–0 förbi ett överspelat Lakersförsvar.

Hemmalaget ökade sedan till 2–0 när man skapade ett riktigt vasst powerplay och där Växjö till slut inte kunde stå emot. Victor Olofsson sköt, pucken studsade fram till Carl Grundström som drog till direkt förbi en chanslös Viktor Fasth.

Viss uppryckning från Växjö i andra perioden, dock utan att få igång något glödande anfallspel. Frölunda hade fortsatt de vassaste chanserna och genom två powerplay verkade det närmare 3–0 än 1–2 i matchen. Men mot slutet av perioden fick Lakers ordning på gaspedalen, skaffade ett powerplay och där behövdes inte många sekunder förrän Tuomas Kiiskinen hittats med en puck av landsmannen Janne Pesonen och kunde styra in reduceringspucken.

Tråkigt för Frölundas del i mittakten var att målvakten Johan Mattsson utgick skadad efter att ha fått en intacklad Erik Josefsson över sitt ena knä. Mattsson ersattes av Johan Gustafsson och om det vill sig illa är det slutspelat för honom för resten av säsongen.

Skulle vändningen komma i tredje perioden, precis som senast då Lakers vände 0–2 till 5–2.

Nej, det här var ingen sådan dag. Det här var en matchdag där Växjö Lakers inte hittade fram till tillräckligt många lägen för att den skickliga forwardsarsenalen skulle leda laget till ännu en seger.

Målchanserna var mycket lätträknade i tredje perioden och inte heller under de nästan två och en halv minut då Viktor Fasth plockats ut i avbytarbåset lyckades Lakers få till det framför Johan Gustafsson.