Växjö Lakers föll i toppmötet mot Djurgården

Vida Arena Artikeln publicerades

Växjö Lakers förlorade toppmötet hemma mot Djurgården.1-3 slutade matchen inför 4375 åskådare i Vida Arena.

Växjö Lakers förlorade toppmötet mot Djurgården med 1-3.
Foto: Filip Sjöfors
Växjö Lakers förlorade toppmötet mot Djurgården med 1-3.

Efter en väldigt försiktig matchöppning från båda lagens sida var det Lakers som skaffade sig ett litet övertag och pressade på lite mer än Djurgården.

Det dröjde till 5.33 innan Adam Brodecki avlossade Lakers och matchens första riktiga skott på mål, men DIF-målvakten Joacim Eriksson räddade.

Djurgården checkade hårt och gjorde det svårt för Lakers att komma igenom, utan det handlade mest om skott utifrån. Å andra sidan svarade Lakers upp med en solid defensiv som gjorde det svårt för Djurgården att nå fram i bra lägen.

Tempot stegrades efter hand, men det var långt ifrån den tempofyllda och sprakande hockeyunderhållning som lagen bjöd på när de möttes för drygt två veckor sedan.

I andra perioden öppnade Lakers bäst och Djurgården tog timeout efter 4.24.

Trots att spelet mestadels var förlagt till Djurgårdens zon fick inte Lakers till något massivt tryck. Allra närmast 1-0 var Elias Pettersson efter att Eriksson lämnat retur på Janne Pesonens skott, men på något märkligt sätt lyckades inte Pettersson måtta in pucken i mål, utan träffade en Djurgårdsklubba som dök upp i skottlinjen i sista sekunden.

Liam Reddox hade också et jätteläge när han frispelades av Pontus Netterberg, men åter räddade Joacim Eriksson.

I stället utnyttjade Djurgården en snabb spelvändning där Patrik Lundh hittade en lucka hos Viktor Andrén till 0-1.

Djurgården gjorde 1-0 i andra perioden.
Foto: Filip Sjöfors
Djurgården gjorde 1-0 i andra perioden.

När lagen spelade fyra mot fyra fick Eriksson till slut rensa nätet.

Först slängde sig Arvid Lundberg och täckte skott och pucken nådde fram till Brendan Shinnimin som trampade fart. Kanadicken lämnade Calle Ridderwall bakom sig och fintade bort Djurgårdsmålvakten som inte hann få upp plockhandsken.

Direkt i inledningen av den tredje perioden åkte Lakers på en utvisning, men innan den hann verkställas lyfte Djurgården ut målvakten för en extra utespelare och efter 1.34 lyckade Mikael Ahlén, bakom den förlängda mållinjen, tråckla in pucken över mållinjen bakom en liggande Lakersmålvakt.

Lakers kvitterade i andra perioden.
Foto: Filip Sjöfors
Lakers kvitterade i andra perioden.

Djurgården stod upp bra och gav inte Lakers tid att etablera några längre anfall eller isyta att bygga upp några riktiga anfall. Lakers avslut kom oftast långt utifrån.

Efter 51.17 visades Shinnimin ut för tripping och det numerära överläget utnyttjade Niclas Bergsfors till 3-1 när hans skott gick in bakom Viktor Andrén.

2.56 från slutet plockade Lakers ut målvakten för en extra utespelare och strax därpå visades Arkus Ljungh ut för slashing och Lakers fick spela sex mot fyra. Men det numerära överläget kom snabbt av sig när Erik Josefsson åkte på en tvåa för charging.

Lakers skapade ett massivt tryck i slutet. Bland annat prickade såväl Joel Persson som Robert Rosén målramen, men Joakim Eriksson höll undan och vann därmed också matchen i matchen mot Viktor Andrén.

Förlusten är Lakers tredje på fyra matcher mot Djurgården den här säsongen.