Växjö Lakers krossade Tingsryd

Serieledande Växjö Lakers körde över bottenlaget Tingsryds AIF i söndagen lokalderby. Det blev 6–0 (3–0, 3–0, 0–0) inför 3 513 åskådare i Växjö ishall.
Sport • Publicerad 26 december 2010

Tredje perioden:

Analys: Lakers urladdning i mittenakten gjorde slut på all spänning och tredje periodens underhållning blev därefter. Det var mycket tuta och kör och båda lagens spelare såg ut som de mest väntade på slutsignalen. Både Lakers och Tingsryd skapade giftiga lägen, men målvakterna Axel Brage och Oscar Alsenfelt vägrade att släppa fler puckar bakom sig. Axel och Oscar gjorde flera svettiga parader.

Skott: 7–7. Totalt: 27–22.

Andra perioden:

4–0 (4.55) Erik Josefsson (Christian Magnusson, David Lundbohm).

5–0 (9.49) Josh Soares (Johan Jonsson, Steve Saviano).

6–0 (13.26) Josh Soares (Steve Saviano, Ncklas Rahm) spel fyra mot fyra.

Analys: Det handar om en ren och skär avklädning i Växjö ishall. Lakers leker med Tingsrydsspelarna som inte hänger med i svängarna och det kunde mycket väl ha varit tvåsiffrigt efter 40 minuter. Lakers rivstartade i perioden, i tredje minuten kom Daniel Åhsberg solo och grundlurade Tero Leinonen i Taifkassen men Daniel missade i avslutningen, i fjärde minuten kom Lakers tre mot en och Joakim Hillding sköt över, i femte minuten sköt Christian Magnusson ribba ner varpå Erik Josefsson slog in returen, i åttonde minuten missade Christian Magnusson öppet mål och lite senare satte Josh Soares femman. Då hade Tero Leinonen fått nog och lämnade över till Axel Brage. Den senare höll nollan i knappt fyra minuter då Josh Soares pricksköt 6–0 rakt upp i ena krysset.

Skott: 13–9.

Första perioden:

1–0 (8.27) David Laudius (Dustin Johner).

2–0 (10.33) Jesper Porsefjord (Dustin Johner, Nils Andersson).

3–0 (15.51) Johan Jonsson (Joakim Hillding, Anders Eriksson) spel fem mot fyra).

Analys: Växjö Lakers var högeffektivt, värdigt en serieledare. Tingsryd inledde med långa anfall och flera giftiga skott, utan att sätta pricken över i-et. Lakers å sin sida gjorde 1–0 på första riktiga skottet och 2–0 på det andra. En annan skillnad: Tingsryd misslyckades med ett göra mål i två powerplay, Lakers behövde 48 sekunder innan det small i fem mot fyra.