Växjö Lakers kryssade borta i första CHL-semifinalen

Trots stor dominans i antal målchanser räknat fick Växjö Lakers nöja sig med oavgjort 1–1 borta mot tjeckiska Liberec i första semifinalen i Champions Hockey League.
LIBEREC • Publicerad 9 januari 2018

Den inledande perioden i Home Credit Arena var ganska händelsefattig och bjöd på noll mål och få riktigt heta målchanser.

Lakers fick inledningsvis spela fem mot fyra i fyra minuter på raken, utan att skapa några riktigt klara målchanser mot en kompakt tjeckisk box. Tempot var alldeles för lågt och passningarna ofta slarviga.

Liberec lyfte sig efter att ha klarat ut det numerära underläget och fick senare spela powerplay när Lakers åkte på två utvisningar på raken. Lakers boxplayspel var lika bra som Liberecs var tidigare i perioden och man klarade bland annat ut spel i tre mot fem i 42 sekunder.

Defensiven präglade den första perioden, men i andra perioden bjöds det på desto fler målchanser. En chans resulterade och den bjöd Liberecsmålvakten Jaroslav Janus på efter bara 33 sekunder spel av mittperioden.

Linus Fröberg slog en långpass för Pontus Netterberg att jaga på mot målvakten som hann före, men misslyckades med rensningen och Liam Reddox skickade in pucken i mål.

Lakers anförde tonen i andra perioden och skapade flera bra lägen att sätta 0–2. Inte minst lagkaptenen Liam Reddox som kom fri med hemmamålvakten efter en snabb kontring, men Jaroslav Janus tog revansch på sig själv genom att rädda Reds avslut.

Reddox stod för ytterligare en bra prestation som var nära att resultera när han tog emot ett pass, vände om, och drog i väg en backhand som målvakten lyckades rädda.

Om Lakers powerplay var harmlöst i den första perioden var de t desto hetare när man fick en ny chans i slutet av andra. Lakers fick bra snutt på pucken, men målet uteblev.

Trots ett uppskruvat anfallsspel gjorde inte Lakers avkall på defensiven som var säker. Liberec hade ett par vassa kontringar, men Viktor Andrén i målet agerade med pondus när det hettade till som värst.

I tredje perioden hade Lakers chansen att öka på ledningen, men istället satte Liberec 1–1 efter 6.17 när Lakers slappnade av runt det egna målet och Lukas Jasek sköt in pucken ur dålig vinkel.

Trinec fick chansen att spela powerplay och fem mot tre i nästan en minut, men Lakers stod för ett vattentätt boxplayspel.

Lakers vann skottstatistiken med 39–21 och borde också ha vunnit matchen med lite bättre skärpa i avsluten.

Men oavgjort är ett bra utgångsläge inför returen hemma i Vida Arena kommande tisdag.