Växjö Lakers ny tvåa efter 6–1 mot Leksand

Växjö Lakers ljuvliga januariform håller i sig.
Poängutdelningen efter lördagens 6–1-seger borta mot Leksand för upp Växjölaget till andra plats i tabellen.
– Jag är otroligt nöjd med vår insats, säger Växjös tränare Sam Hallam.
Sport • Publicerad 31 januari 2015
Lakersspelarna tackar den tillresta klacken efter utklassningssegern i Tegera Arena.Foto: ULF PALM/TT
Nick Johnson klappar om kedjekamraten Robert Rosén efter Lakers 1-0-mål mot Leksand.Foto: ULF PALM/TT

Leksand inledde matchen starkt, men i Växjös mål agerade Stefan Steen stensäkert och efter cirka tio minuters spel tog Växjö Lakers över och sedan var det aldrig något snack.

Robert Rosén satte matchens första mål efter 12.13, men efter videogranskning dömdes målet bort med anledning av att Cory Murphy var inne i målgården och störde målvakten Oscar Alsenfelt.

Rosén tog det som en man och såg istället till att göra 0-1 efter 17.33 när han styrde in Niclas Lundgrens skott.

I andra perioden formligen sköljde Lakers över Leksand och hade det inte varit för Alsenfelts målvaktsspel kunde Lakers ha gjort fler än de två mål man gjorde i mittperioden.

Ville Varakas satte sitt första mål för säsongen när han sköt från blålinjen och Gustav Rydahl vispade in 0-3 bakom en till synes skymd Leksandsmålvakt.

I tredje perioden punkterade Lakers definitivt matchen genom ett vackert mål i powerplay, där Nick Johnson var sist på pucken.

Josh Hennessy styrde sedan in Teemu Laaksos kanon till 0-5 innan Johan Ryno reducerade för hemmalaget när Lakers hade en man i utvisningsbåset. Innan matchen var slut hade också Patrik Lundh noterat sig i målprotokollet efter en soloräd till 1-6.

– Vi har haft jättetufft mot Leksand hela säsongen och jag är otroligt nöjd med hur laget agerade i dag, säger Sam Hallam till C More.

Leksands tränare Andreas Appelgren till C More:

– Vi gör en helt okej insats i åtta-nio minuter sedan är det deras match totalt.

Samtidigt som Lakers vann i Leksand gjorde Brynäs 4-2 mot Frölunda vilket innebär att Lakers passerar både HV71 och Frölunda i tabellen och är ny tvåa bakom Skellefteå.

– Inför säsongen var förväntningarna stora både från oss själva och från andra. Vi sa då att vi skulle slåss om en topp 4-plats och det står vi fortfarande fast vid, säger Lakerstränaren.

Nu väntar ett tio dagar långt landslagsuppehåll och för Lakers gäller det att konservera formen till den 10 februari då den sista femtedelen av serien inleds och för Lakers del väntar hemmamatch mot Örebro.