Växjö Lakers utser ny vd

Växjö Artikeln publicerades

Växjö Lakers vd Stefan Hörberg lämnar posten. Hans tillfälliga efterträdare blir sportchefen Henrik Evertsson som i sitt uppdrag ska hitta en permanent vd.

Henrik Evertsson är Växjö Lakers nya vd.
Foto: Växjö Lakers
Henrik Evertsson är Växjö Lakers nya vd.

Stefan Hörberg tillträdde som tillförordnad vd i Växjö Lakers 31 juli 2015.

Beslutet att lämna har mognat fram.

– Jag måste lägga tiden på mitt bolag HP Tronic (industriell elektronik) som är i en expansionsfas. Vi har 300 anställda med kontor i Ljungby, Lund, Kina, Indien och Bulgarien, berättar Stefan Hörberg.

– När jag kom in som vd i Lakers hade jag anställt en extern vd i företaget hemma. Då kunde jag frigöra tid för mig själv. Nu står vi inför en omorganisation i företaget och jag måste ta över själv som vd och koncernchef.

Ny vd i Lakers blir istället Henrik Evertsson. Stefan Hörberg tar ett kliv tillbaka som vice vd.

– Jag tar ett steg tillbaka och blir assisterande tränare till Henrik...

Stefan Hörberg kommer att arbeta uppsägningstiden ut och han kommer att sitta kvar i Lakers styrelse.

Henrik Evertsson kommer nu att dubblera som sportchef/vd. Han har styrelsens fulla förtroende.

– Henrik Evertsson har under lång tid i Växjö Lakers visat prov på starkt ledarskap och extraordinär förmåga att få ihop ett vinnande team, därför har han styrelsens fulla förtroende att ta över rollen som vd i Växjö Lakers, säger ordförande Michael Marchal i ett pressmeddelande.

– Henriks huvudsakliga uppgift i vd-rollen är att optimera den organisation vi idag har samt kvalitetssäkra verksamheten. Detta arbete har redan på ett framgångsrikt sätt gjorts i vår A-lagsverksamhet under Henriks ledning.

Redan inför säsongen 2004/2005 kom Henrik Evertsson till Växjö Lakers, då i rollen som assisterande tränare. Sedan 2006 har han varit sportchef i klubben.

Henrik Evertsson har hyllats av hockey-Sverige för sin förmåga att bygga lag och nu är han redo för nästa steg.

– Efter att ha jobbat i klubben i 13 år ska det här bli en rolig utmaning att anta. Redan i dag har jag en bra inblick i verksamheten som jag kommer behöva fördjupa mig i ytterligare, säger Henrik.

Henrik Evertsson ska nu som tillförordnad leta sin egen efterträdare.

Nr den tjänsten som vd är tillsatt återgår han till att enbart vara sportchef.

– Både jag och Henrik är överens om att den tillsättningen får ta den tid som behövs. Vi stressar inte, säger Stefan Hörberg.