Annons

Växjö Lakers utser ny vd

Växjö Lakers vd Stefan Hörberg lämnar posten. Hans tillfälliga efterträdare blir sportchefen Henrik Evertsson som i sitt uppdrag ska hitta en permanent vd.
Växjö • Publicerad 25 september 2017
Henrik Evertsson är Växjö Lakers nya vd.
Henrik Evertsson är Växjö Lakers nya vd.Foto: Växjö Lakers

Stefan Hörberg tillträdde som tillförordnad vd i Växjö Lakers 31 juli 2015.

Beslutet att lämna har mognat fram.

Annons

– Jag måste lägga tiden på mitt bolag HP Tronic (industriell elektronik) som är i en expansionsfas. Vi har 300 anställda med kontor i Ljungby, Lund, Kina, Indien och Bulgarien, berättar Stefan Hörberg.

– När jag kom in som vd i Lakers hade jag anställt en extern vd i företaget hemma. Då kunde jag frigöra tid för mig själv. Nu står vi inför en omorganisation i företaget och jag måste ta över själv som vd och koncernchef.

Ny vd i Lakers blir istället Henrik Evertsson. Stefan Hörberg tar ett kliv tillbaka som vice vd.

– Jag tar ett steg tillbaka och blir assisterande tränare till Henrik...

Stefan Hörberg kommer att arbeta uppsägningstiden ut och han kommer att sitta kvar i Lakers styrelse.

Henrik Evertsson kommer nu att dubblera som sportchef/vd. Han har styrelsens fulla förtroende.

– Henrik Evertsson har under lång tid i Växjö Lakers visat prov på starkt ledarskap och extraordinär förmåga att få ihop ett vinnande team, därför har han styrelsens fulla förtroende att ta över rollen som vd i Växjö Lakers, säger ordförande Michael Marchal i ett pressmeddelande.

– Henriks huvudsakliga uppgift i vd-rollen är att optimera den organisation vi idag har samt kvalitetssäkra verksamheten. Detta arbete har redan på ett framgångsrikt sätt gjorts i vår A-lagsverksamhet under Henriks ledning.

Redan inför säsongen 2004/2005 kom Henrik Evertsson till Växjö Lakers, då i rollen som assisterande tränare. Sedan 2006 har han varit sportchef i klubben.

Henrik Evertsson har hyllats av hockey-Sverige för sin förmåga att bygga lag och nu är han redo för nästa steg.

Annons

– Efter att ha jobbat i klubben i 13 år ska det här bli en rolig utmaning att anta. Redan i dag har jag en bra inblick i verksamheten som jag kommer behöva fördjupa mig i ytterligare, säger Henrik.

Henrik Evertsson ska nu som tillförordnad leta sin egen efterträdare.

Nr den tjänsten som vd är tillsatt återgår han till att enbart vara sportchef.

– Både jag och Henrik är överens om att den tillsättningen får ta den tid som behövs. Vi stressar inte, säger Stefan Hörberg.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons