Växjö Lakers värvar Ryan Lasch

Sport Artikeln publicerades

Smålandsposten kan i dag avslöja att amerikanske forwarden Ryan Lasch är klar för spel i Växjö Lakers.
Lasch, som förra säsongen vann poängligan i både finska högstaserien och slutspelet, har skrivit på för Växjö Lakers till och med säsongen 2013/2014.

Under sin första seniorsäsong gjorde Lasch 30 poäng på 55 elitseriematcher för Södertälje SK 2010-2011.
Sedan väntade alltså succén i finska Pelicans innan Lasch skrev på för NHL-klubben Anaheim Ducks.
På grund av NHL-lockouten har han under hösten/vintern spelat i AHL-klubben Norfolk Admirals samt ECHL-klubben Fort Wayne Komets.
– Lasch är en väldigt produktiv spelare. Han har gjort mål och spelat fram till mål överallt, även i Europa. Dessutom är han en spelare med framtiden för sig. På väg uppåt i karriären helt enkelt, säger Lakers sportchef Henrik Evertsson.

Lasch äravig och frejdig. En forward som kör stenhårt ute på isen.
Han besitter en hel del skills och skjuter både gärna och bra.
Lasch föddes i Lake Forest, Kalifornien, den 22 januari 1987. Han är 175 centimeter lång och väger 82 kilo.
– Jag vet att Ryan är väldigt motiverad efter att inte ha fått chansen i NHL den här säsongen. Han har garanterat stora drömmar och en fantastisk hockeyframtid, säger Evertsson.

Växjö Lakerskommer att hyra Lasch av Anaheim resten av den här säsongen. Från och med nästa säsong är han sedan Lakers spelare "på riktigt".
– Vi har haft en bra dialog med Anaheim. Dom prutade till och med lite på hyreskostnaden. Å andra sidan kostade det en del att köpa ut den klausul som Pelicans hade om första tjing på Lasch när han nu lämnar Anaheim, avslöjar Växjö Lakers VD Anders Öman.
Kommer ni att värva ännu fler spelare den här veckan?
– Nej.

I och medatt Lakers de senaste tre dagarna plockat in Jan Hlavac, Ryan Lasch och David Åslin är truppen övertalig, och Gustav Hjalmarsson har blivit ombedd att leta ny (allsvensk) klubb.
Dessutom: Eftersom Ryan Lasch är en icke-EU-spelare, och Noah Welch i går gjorde comeback efter sin skada, kommer någon av Lakers nordamerikaner att från och med i dag hamna i frysboxen.
Mest troligt är att denne någon blir Brad Moran.
Den kanadensiske centern har inte poducerat ens tio poäng under säsongen och får Växjö Lakers tillräckligt bra betalt för Moran lär klubben släppa honom direkt.
Enligt vad Smp erfar kan även Petr Vampola (dock av andra skäl) vara på väg bort från Växjö Lakers.

Anders Öman bekräftaratt köpen av Åslin och Lasch är början på byggandet av nästa säsong Växjö Lakers.
Under förutsättning att Växjö spelar i elitserien även då väntar ett delvis nytt läge eftersom nuvarande begränsning av antalet icke-EU-spelare slopas.
– Därmed kommer jakten på så kallade dubbelpassare att helt upphöra. Dessutom tror jag spelarlönerna kommer att gå ner i takt med att utbudet av spelare blir större, säger Öman.
Fler nordamerikanska spelare i elitserien behöver dock inte betyda att det totalt sett blir fler utländska spelare i elitserien.
– Jag tror att man även framöver behöver ha en stomme av svenska spelare i alla lag. Men visst ökar förutsättningarna att kunna erbjuda publiken en attraktiv produkt tack vare möjligheten att ta in obegränsat med icke-EU-spelare, säger Öman.