Växjö Lakers värvar tre

Sport Artikeln publicerades

Om två veckor tar de studenten.
Sedan väntar en förhoppningvis ljusnande framtid i Växjö Lakers.
– Klart att vi går för guldet, säger centern Fabian Lundh, en av flera nya spelare.

Tillsammans med kompisen och radarpartnern Robin Dahse tar Lundh steget från Frölundas J20 superelitlag till Växjös nykomlingar i samma serie.
På måndagen var de på slutligt besök i Växjö och hos J20-tränaren Johan Thelin för att utföra det formella: skriva kontrakt.
Trots att Lundh och Dahse är tonåringar (födda 1992) kan de om uttrycket tillåts beskrivas som rutinerade juniorer. Tillsammans har de nämligen redan vunnit två guldmedaljer i SM: först som 16-åringar då de våren 2008 blev svenska mästare med Malmö. Andra fullträffen kom i våras då de vann SM-guld med Frölunda.

När Lundh ochDahse sent omsider fick veta att Frölunda skulle satsa ungt och att deras platser i truppen blivit överflödiga var Johan Thelin inte sen att slå en signal.
– Växjö visade tidigt intresse och det känns jäkligt intressant att få komma hit. Roligt att prova på något nytt. Växjö känns fräscht med sin nya arena, elitserielag och lag i superelit, säger Fabian Lundh, son till förra Frölundatränaren Stephan med smeknamnet Lillis.
Fabian Lundh har på sina 43 matcher hittills i superelit svarat för 27 poäng. Robin Dahse har på 50 matcher gjort 32 och även fått prova på spel med Frölundas A-lag i elitserien.
– Jag gjorde tio matcher med Frölunda varav fem från start, berättar Robin som har Malmö som födelsestad och moderklubb.
Att duon nu definitivt är klara för spel i Växjö till nästa säsong gläder Johan Thelin.
– Skönt. Att få in två svenska mästare i laget visar att vi menar allvar med vår satsning på superelit. Vi är inte nöjda med att vara med, vi tänker bli att räkna med, säger han.

En spelare somThelin och Växjö Lakers är muntligen överens med är målvakten Simon Zurawski från Linköping. Även Zurawski besökte Växjö på måndagen. 19-åringen är revanschsugen och det är i nya Vida Arena revanschen ska tas.
– Jag missade två tredjedelar av förra säsongen på grund av skador, berättar Simon Zurawski.
Året dessförinnan noterade den långe (191 centimeter) keepern den bästa räddningprocenten (93,6) av målvakterna i den södra J18-serien.
– Stor, temperamentsfull, vinnarinstinkt. Jag är ganska allround. Inte jättebra på något men inte dålig på något. Jag försöker helt enkelt att använda min kropp till att vara i vägen, beskriver Zurawski sig själv.
De tre nyförvärven i Växjö Lakers kan inom kort få sällskap av ett fjärde. På besök i Växjö fanns också backen Tobias Ställborn, också han från Linköping.
– Växjö är den första klubben jag besöker. Jag står och väljer mellan fyra klubbar totalt. Av det jag sett här kan jag säga att det känns bra. Växjö erbjuder tre isytor, en ny arena och därmed väldigt goda förutsättningar. Dessutom är Växjö ett bra skyltfönster eftersom det finns flera klubbar i närheten som exempelvis Tingsryd, säger Tobias Ställborn.

Ytterligare påskrifter fråntvå forwards väntas inom kort i Växjö Lakers J20-lag. Enligt Johan Thelin är man överens med forwarden Erik Blomgren som spelat för både Malmö och Frölunda under den gångna säsongen medan man ska träffa Modos Sebastian Magnusson innan slutligt besked tas.