Växjö TS steget efter mot Fair Play

Sport Artikeln publicerades

Första historiska matchen i elitserien slutade inte helt oväntat med förlust för unga Växjö TS mot betydligt mer rutinerade Fair Play TK.
– Vi visste att det skulle bli tufft, men det var en nyttig erfarenhet för det här unga laget, säger VTS-coachen Calle Pihlblad efter 0–6-förlusten i Malmö.

Att det är en viss skillnad mellan elitserien och division 1 fick Växjö TS-spelarna erfara i går kväll när man i säsongspremiären i damernas elitserie ställdes mot fjolårsfinalisten Fair Play på bortaplan.
Förlust med 0–6 i matcher utan ett enda vunnet set blev facit för Växjölaget. Samma Växjölag som for fram som en ångvält i division 1 södra förra året.
– Vi möter silvermedaljörerna från förra året och visste att det skulle bli tufft. Men vi jobbar och sliter och det är en otroligt nyttig erfarenhet för vårt unga lag, säger Calle Pihlblad som sånär fick se Gabbi Tepic och Victoria Pahlett vinna första setet i dubbeln mot rutinerade bosniskan Mervana Jugic Salkic i par med Cornelia Lister när man hade egen serve och ledning 5–4, men Fair Play lyckades vända och vinna.
Det var även nära att Kajsa Rinaldo-Persson och Anna Hermann lyckades vinna andra set i den andra dubbeln, men de små marginalerna var inte på VTS:s sida denna afton.

I singelspeletvar hemmalaget övermäktigt och närmast matchvinst var Anna Hermann i den jämna fjärdesingeln mot Mathilda Malm, men Hermann hade svårt att knyta ihop säcken vid flera 40–15-lägen.
Trots förlusten finns det en hel del positiva bitar som VTS-tjejerna kan plocka med sig inför kommande uppgifter, närmast SALK borta på lördag och därefter Malmö Bellevue hemma i Strandsbjörkshallen på onsdag.
– Vi gjorde lite för mycket enkla misstag i avgörande lägen, men det viktigaste var att vi krigade och aldrig gav oss. Det får vi ta med oss. Annars handlar det om att skaffa nya erfarenheter och sedan får vi gärna skrälla lite också, säger Pihlblad som tillsammans med Rasmus Jonasson coachade Växjölaget.

Matchen i siffror:Dubblar: Mervana Jugic Salkic/Cornelia Lister–Victoria Pahlett/Gabbi Tepic 7–6, 6–2, Karen Barbat/Diana Eriksson–Kajsa Rinaldo-Persson/Anna Hermann 6–1, 7–5. Singlar: Jugic Salkic–Rinaldo-Persson 6–3, 6–2, Barbat–Tepic 6–4, 6–1, Lister–Pahlett 6–2, 6–1, Mathilda Malm–Hermann 7–5, 6–3.