Annons

Växjö Vipers inleder mot Linköping

I mitten av september startar nästa säsong i den svenska superligan.
Växjö Vipers inleder hemma mot Linköping IBK.
Växjö • Publicerad 15 maj 2018
Växjös Filip Kjellsson firar ett mål mot Linköping den gångna säsongen. Kommande säsong möts lagen i SSL-premiären.
Växjös Filip Kjellsson firar ett mål mot Linköping den gångna säsongen. Kommande säsong möts lagen i SSL-premiären.Foto: Lena Gunnarsson

Nu är spelschemat för SSL-säsongen 2018/2019 klart. De exakta datumen är inte helt spikade, men spelordningen är presenterad. Den första omgången spelas i mitten av september, datumen 18-20.

Växjö Vipers ställs mot Linköpings IBK i Fortnox Arena i premiärmatchen. Lagen möttes i premiären även den gångna säsongen, men då i Linköping. En match Växjö gick segrande ur. Vipers har dock revansch att utkräva efter den gångna säsongens kvartsfinalserie, som Linköping vann med 4–1 i matcher.

Annons

Veckan efter premiären väntar säsongens första Smålandsderby, då Växjö åker till Kalmar för match mot nykomlingen Kalmarsund. I match tre ställs Växjö mot Helsingborg på hemmaplan.

Seriespelet avslutas lördagen den 16 mars. I den 32:a och sista omgången ställs Vipers mot Sirius i Uppsala.

Hela spelschemat hittar ni här.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons