Växjö Vipers plockar in talangfullt tvillingpar

Växjö Artikeln publicerades

Tvillingarna Kevin och Lucas Rigogiannis ses som två stora framtidsnamn inom innebandyn.

Nu är bröderna klara för Växjö Vipers genom en dubbellicens. Båda är med mot Sirius.

– Otroligt spännande innebandyspelare, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Tvillingarna Kevin och Lucas Rigogiannis är födda 1999 och tillhör Nykvarns IBF i division 2. Båda spelade nyligen med U19-landslaget och ses som två stora framtidsnamn inom innebandyn.

Kevin är vänsterforward och Lucas är center.

– Båda är rightare och lika i spelstilen. Båda har en bred repertoar, säger Niklas Nordén.

Växjö Vipers knutit till sig brödraparet på en dubbellicens, vilket betyder att duon kan spela både med Nykvarn och Växjö. När de ska spela med Vipers bestäms i nära dialog med Nykvarn.

– Det här är en del av samarbetet som vi startade med Nykvarn förra året. Det känns roligt, säger Niklas Nordén.

Både Kevin och Lucas med i Uppsala när Sirius står på Växjös schema. Och det är ett formstarkt Vipers duon gör intåg i. Lagets två senaste matcher har båda slutat med 7–2-seger. Först var det Örebro som fick känna på ett Växjölag där formen är på uppåtgående. Sedan var det Dalens tur.

– Vi har haft lite fler spelare att tillgå och därmed en större konkurrens. Då krävs det lite mer av spelarna. Det är många sådana små pusselbitar som jag upplever känns bra, säger Niklas Nordén.

Om Växjö börjar hitta någonting bra i spelet har det varit tvärtom för Sirius. Uppsalalaget ligger på nedflyttningsplats med endast en trepoängare på elva matcher.

– Sirius letar efter hur de ska få träff och det är alltid tufft, säger Nordén.

Är du förvånad att Sirius ligger där de ligger?

– Ja det är jag. Mycket faktiskt. Med det laget på pappret kan jag tycka att de kan husera längre upp i tabellen. Jag vet att de jobbar stenhårt för att få träff men än så länge har det inte satt sig.

Trots Sirius utsatta tabelläge är Niklas Nordén inställd på en tuff match. Det finns massvis av potential i Uppsalalagets trupp som bara väntar att på släppas lös.

– Tittar man på spelare för spelare är det ett lag som borde husera på slutspelsplats. Det var längesedan jag såg Sirius så spännande med dels Kristoffer Widlundh som tränare och dels vilket material de har. Men det gäller att få ut något av det också.

Positivt för Växjö är att Johan Roos är tillbaka efter sin tre matchers långa avstängning. Dock har backen varit lite krasslig.

– Förhoppningsvis har han repat sig, säger Växjötränaren.

När det gäller Viktor Johansson, som gästspelat i Vipers i de två senaste matcherna, är han tillbaka i föreningens division 1-lag den här veckan. Eero Kosonen är dock tillbaka i SSL-truppen efter sin sjukdom.

Matchguide

Sirius-Växjö Vipers

Var och när: IFU Arena torsdag klockan 19.

Läget i laget: Eddie Granberg är fortsatt skadad och missar matchen. Finns också frågetecken för Filip Kjellsson på grund av sjukdom.

Visa mer...