Annons

Växjö Vipers ska skjuta hål på Helsingborg

Niklas Nordén har snackat mycket om att spelarna ska ta fler avslut.
Mot Helsingborg hoppas Viperstränaren att det blir så i praktiken.
– Annars vinner vi inga matcher, säger han.
Växjö • Publicerad 16 januari 2018 • Uppdaterad 17 januari 2018
Niklas Nordén hoppas att Växjö Vipers kan hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter förlusten senast mot Pixbo.
Niklas Nordén hoppas att Växjö Vipers kan hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter förlusten senast mot Pixbo.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers är inne i en intensiv matchperiod just nu och närmast väntar Helsingborg på bortaplan. Skånelaget ligger sjua i tabellen med 34 inspelade poäng på 21 matcher. Upp till femman Växjö skiljer det fem poäng.

– Helsingborg spelar disciplinerat och väldigt klokt efter sina resurser. Det är en trupp som inte har så stor bredd samtidigt som det finns en stark spets. Linus Nordgren, Jonathan Edling och Nico Salo är tre av de bästa spelarna i landet på sina positioner, säger Växjötränaren Niklas Nordén.

Annons

I inbördes möten den här säsongen står det 1–1 mellan lagen. Helsingborg vann möte nummer ett med 6–1. Därefter tog Växjö revansch genom att vinna med 5–4 på hemmaplan. Stor matchhjälte blev Karljohan Ahlroth som satte segermålet med mindre än minuten kvar att spela.

– Det brukar vara jämna och tajta matcher mot Helsingborg. Det är ofta dagsform som avgör, säger Niklas Nordén.

Hur känns dagsformen då?

– Jag hoppas att den är bra. Känslan är god. Jag tycker att vi har spelat bra innebandy i rätt många matcher nu, förutom då mot Pixbo senast (förlust med 4–5).

Niklas Nordén har pratat mycket den här säsongen om att spelarna måste börja ta mer avslut och inte alltid gå den svåra vägen in över mållinjen. Nu hoppas han spelarna tar med sig snacket ut på planen – och helt enkelt börjar skjuta.

– Vi har haft många övningar där vi använder täckande spelare för att vi ska påminna oss om att det går att skjuta förbi en spelare som står i vägen, då blir det till och med ofta svårare för målvakten. Vi har lagt rätt mycket tid på det här. Det gjorde vi dock redan innan Pixbomatchen och det var ett riktigt bottennapp i antal avslut. Vi får påminna oss om det här om och om igen. Annars vinner vi inga matcher. Det räcker inte med att vi stundtals spelar bra om vi inte tar avslut.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons