Växjö Vipers vände och vann i längden

Växjö Vipers tog en övertygande seger hemma i Fortnox Arena när SSL-nykomlingen Örebro kom på besök. Efter två fina perioder blev siffrorna 7–2 (2–2, 3–0, 2–0) inför 883 åskådare.
Växjö • Publicerad 15 november 2017
Victor Hansson har, mycket snyggt och på egen hand, gett Växjö Vipers ledningen med 1–0 i matchen mot Örebro.Foto: Filip Sjöfors

– Sådär, sa Växjö Vipers tränare Niklas Nordén i pausintervjun efter den första perioden och han var helt rätt ute i den betygsättningen.

Det var inga bra inledande 20 minuter från Växjö Vipers sida. Tempot fanns inte riktigt där och då blev hela spelet lidande mot ett smart spelande och stabilt försvarande Örebro.

Efter Victor Hanssons snygga solo fram till 1–0 följde två repliker från Örebro och Vipers var i underläge. Filip Kjellsson återställde visserligen ordningen med en snygg boll i krysset men i omklädningsrummet under pausen lär viss självrannsakan ha infunnit sig hos de blåklädda spelarna.

Det var nämligen helt andra grejer som visades upp i andra. Ett snabbare, tuffare och starkare Växjö Vipers som egentligen bara var illa ute under ett eget powerplay (!) då Örebro skaffade sig tre riktigt bra lägen att göra 2-3.

Men i sista sekunden av PP:t sköt Ludwig Persson 3–2 och när Vipers sedan dödade ett powerplay för Örebro och strax därefter gjorde 4–2 genom Karljohan Ahlroth hade matchen tippat över helt till hemmalaget.

Vipers fortsatte att sätta skoningslös press mot Örebrokassen och snart kunde Ludwig Persson slå in sitt andra mål för kvällen fram till 5–2. Örebro ska vara nöjda med att ha kommit så pass lindrigt undan som man gjorde, för det fanns en handfull ytterligare fina lägen för Vipers att öka sin ledning, men 5–2 stod sig till matchtiden stod på 40.00.

Även i tredje perioden var det full kontroll från Växjö Vipers sida. Chanser skapades i massor och det kunde ha slutat tvåsiffrigt med lite högre effektivitet. Nu stannade det vid André Anderssons 6–2 och Felix Göthbergs 7–2.