Annons

Växjöback stängs av efter huvudtackling

Lakersbacken Noah Welch har anmälts till disciplinnämnden efter en tackling i matchen mot Färjestad. Vid lunchtid på fredagen kom beskedet – Welch stängs av i tre matcher.
Växjö • Publicerad 8 december 2017

I slutet av torsdagens match mellan Färjestad och Växjö Lakers utvisades Lakersbacken Noah Welch fem minuter, plus matchstraff, för en huvudtackling. Efter att SHL:s situationsrum granskat händelsen har spelaren anmälts till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som ska behandla ärendet under fredagen.

”När det återstår cirka fyra minuter av ordinarie matchtid får Färjestadsspelaren Rasmus Asplund pucken på kroppen i mittzonen och åker in i anfallszonen. Några meter in i zonen står Växjöspelaren Noah Welch och försöker nå en studsande puck. Welch missar pucken och sätter då upp underarmen/armbågen med kraft i ansiktet på Asplund. Asplund spelar inte vidare efter smällen i ansiktet”, skriver situationsrummet om händelsen.

Annons

Vid lunchtid på fredagen kom beskedet från disciplinnämnden. Noah Welch fälls för tackling mot huvudet och han stängs av i tre matcher, från den 8 till den 21 december.

Han ska även betala 13 000 kronor i böter.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons