Annons

Växjöback kan bli CHL:s mest värdefulla

Succén för Växjöbacken Joel Persson fortsätter. Nu är 23-åringen en av tre nominerade till utmärkelsen CHL:s MVP Trophy – som delas ut till turneringens mest värdefulla spelare.
Växjö • Publicerad 11 januari 2018
Joel Persson gör en stark debutsäsong i Växjö Lakers.
Joel Persson gör en stark debutsäsong i Växjö Lakers.Foto: Lena Gunnarsson

Joel Persson bytte division 1-spel och Kristianstad för Växjö Lakers inför säsongen. Så här långt har det blivit rena rama succén. I SHL har backen gjort 26 poäng (5+21) på 33 matcher. Och i Champions Hockey League (CHL) har det på elva matcher blivit ett mål och nio assist från 23-åringens klubba.

Poängproduktionen gör att Joel Persson toppar Växjös interna poängliga i CHL och har därmed varit en viktig del i klubbens väg fram till semifinalen.

Annons

Därför har backen nominerats till turneringens mest värdefulla spelare. Övriga nominerade är Martin Bakos (Bílí Tygři Liberec) och Antti Suomela (JYP Jyväskylä).

Vem som vinner avgörs genom röstning och här kan du rösta på din favorit.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons