Annons

Växjömålvakten utsedd till årets rookie

Viktor Kastengren gjorde en imponerande första säsong i SSL.
I helgen fick Växjö Vipers-målvakten ta emot priset som årets rookie i SSL.
Växjö • Publicerad 29 april 2019
Viktor Kastengren belönas för sin fina debutsäsong i SSL.
Viktor Kastengren belönas för sin fina debutsäsong i SSL.Foto: Lena Gunnarsson

Inför den gångna säsongen tappade Växjö Vipers stjärnmålvakten Eero Kosonen. Som ersättare plockades ett talangfullt men oprövat kort in i form av Viktor Kastengren.

Efter säsongen går det att sammanfatta valet som lyckat. När seriespelet drog i gång fanns ingen uttalad etta på målvaktspositionen. Under säsongsavslutningen var det dock inget snack om vem som var Växjö Vipers förstemålvakt.

Annons

– Jag tycker att jag växte in i säsongen mer och mer. Efter jul föll bitarna på plats och jag kunde fokusera på att utveckla mitt spel. I slutspelet tycker jag att jag kunde bygga vidare på den känslan jag hade byggt upp och levererade ett bra målvaktsspel, säger Viktor Kastengren.

Vilka bitar föll på plats kring jul?

– Framför allt att landa i allt det nya som flytten till Växjö och SSL-spel innebär. Det tog lite tid att komma in i det. När jag väl gjorde det kunde jag fokusera mer på mitt spel.

Under innebandyns finalhelg i Stockholm kom ett fint kvitto på årets framgång. Då fick Viktor Kastengren ta emot priset som årets rookie i SSL. Priset delas ut av Innebandymagazinet tillsammans med Föreningen Svenska Superligan.

– Klart att det är kul. Jag känner en stolthet över att andra tycker att jag har gjort en bra säsong i SSL, säger Viktor Kastengren.

Med sin storlek, spelförståelse och snabba reflexer har Viktor Kastengren växt ut till en stabil SSL-målvakt. Niklas Nordén, numera före detta Växjötränare, har hyllat målvakten och sagt att han kan bli bättre än Eero Kosonen.

Viktor Kastengren menar att Växjöpubliken ännu inte fått se den bästa upplagan av målvakten. Det finns nya, högre, nivåer som ska nås framöver.

– Jag är bara 19 år. Jag siktar på att bli bättre varje dag, säger han.

Kommande säsong blir det definitivt spela i Växjö Vipers för målvakten. Kontraktet med klubben gäller ett år till.

– Sedan får vi se hur det blir, säger han.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons