Annons

Efter försvinnandet – Växjöstjärnan har fått en ny medalj

På söndagen säkrade Växjö Lakers klubbens andra SM-guld. Backen Eric Martinsson slarvade dock bort guldmedaljen.
Nu har stjärnan fått en helt ny.
Växjö • Publicerad 23 april 2018

Eric Martinsson gjorde en stark grundserie och ett kanske ännu starkare slutspel på Växjö Lakers resa fram till guldet. Efter söndagens firande blev dock stjärnbacken av med guldmedaljen.

På måndagsförmiddagen gick Martinsson ut på Twitter och bad allmänheten om hjälp för att hitta den.

Annons

– Jag vet inte riktigt var den har tagit vägen. Själva medaljen har lossnat från bandet. Bandet hängde runt halsen hela kvällen och någon gång måste medaljen ramlat av. Förhoppningsvis hittar någon den och kan lämna tillbaka den, sa han till Smålandsposten och fortsatte:

– Jag skrev på Twitter eftersom jag gärna vill ha medaljen. Den kommer säkert tillbaka på något sätt.

Senare på måndagen fick Eric Martinsson åter en medalj runt halsen. Men det är inte den första medaljen som kommit till rätta. I stället fick Växjöbacken en helt ny.

I kväll fortsätter firandet på torget inför tusentals supportrar.

– Jag var med för tre år sedan och det var magiskt kul. Förhoppningsvis blir det lika roligt den här gången. Jag har kvar bilderna från förra gången jag stod där.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons