Växjöstjärna inte nöjd – vill höja sitt spel

Växjö Artikeln publicerades

I veckan blev Växjöstjärnan André Andersson uttagen i landslaget.

Något han själv blev lite förvånad över.

– Jag har inte alls kommit upp på nivån jag förväntar mig, säger forwarden.

André Andersson känner att formen är på uppåtgående.
Foto: Pontus Steneros
André Andersson känner att formen är på uppåtgående.

I torsdags presenterades den svenska truppen till VM-kvalet i slovakiska Nitra mellan den 31 januari och 4 februari. Med finns Växjöspelarna Markus Jonsson, back, Ludwig Persson, center, och André Andersson, forward.

När André Andersson fick beskedet blev han glad – men samtidigt lite förvånad. Han är nämligen inte nöjd med sin säsong.

– Jag tycker inte alls att jag har bidragit eller kommit upp på den nivå som jag, mina medspelare och tränare förväntar av mig. Men jag hade ett bra snack med Micke (förbundskapten Mikael Hill) om det ena och det andra. Jag fick en bra förklaring så det var skönt, säger 23-åringen.

Varför tar han med dig?

– Så klart för att han tycker att jag gör bra saker på innebandyplanen och det är roligt att höra. Han tycker jag har egenskaper som han gärna vill ta del av men även vill se mer av. Så det här var kanske hans sätt att sätta press på mig för att jag ska inse allvaret. Det har jag verkligen försökt att göra.

André Andersson toppar visserligen Växjö Vipers interna poängliga med 26 poäng (18+8) på 20 matcher. Men i hela seriens poängliga får man gå till plats 26 för att hitta Växjöforwardens namn. Det är alldeles för långt ner, menar han.

– Klart att jag inte är nöjd med 26 poäng. Jag tycker att det är en bild över min säsong där jag har blandat och gett för mycket. Vissa matcher har jag varit jättebra och i vissa har ingenting fungerat. Tidigare såg jag jämnheten som en av mina styrkor men nu har det svajat lite väl mycket. Det är något jag jobbar med.

Kan du se någon förklaring till att du har varit för ojämn?

– Jag har inte riktigt satt fingret på det. Men självklart kan det handla om ödmjukheten inför uppgiften oavsett motstånd. Det är 100 procent slit som lägger grunden för allt bra som du ska göra på planen. Så har det inte varit. Det är en näsbränna mot mig själv att jag inte har haft ödmjukheten med mig, och att jag inte har lagt ner det slit som krävs.

Nu är det fullt fokus på att hitta formen och få igång poängproduktionen. Och han tycker sig se en förändring. Framför allt i de två senaste matcherna.

– Jag kollar alltid på matcherna när jag kommer hem och jag tycker att jag ser en viss skillnad. Jag ser piggare och fräschare ut. Det känns bra.

Tittar du alltså alltid på matcherna direkt efteråt?

– Alltid. Varje match.

Du lämnar inget åt slumpen?

– Ska man bli bäst och vara med och slåss med de bästa gäller det att vara noggrann i allt man gör. Jag tror det går att dra många vinster från att kolla på matcherna och se vad man kunde ha gjort annorlunda och vad man gjorde bra.

Närmast för André Andersson och Växjö Vipers väntar en intressant match mot Pixbo. Växjö ligger fyra i tabellen, två poäng efter trean Pixbo. Och då har Mölnlyckelaget en match mer spelad. Lagen har möts två gånger den här säsongen och det har slutat med en seger vardera.

– Vi fick stryk senast så vi har revansch att utkräva. Det ska bli en jäkligt rolig match att spela, säger André Andersson.

En annan nyhet i Växjö Vipers är att forwarden Victor Hansson förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Det nya avtalet löper till 2020.

– Jag trivs med helheten i Växjö, både i Växjö Vipers och i staden. Här vet jag att jag kan fortsätta att utvecklas och bli så bra som jag vill, säger han.

Matchguide

Växjö Vipers-Pixbo

Var och när: Fortnox Arena söndag kl 16.30.

Läget i laget: Johan Roos är fortsatt avstängd och Niklas Ramirez är fortsatt skadad. Eddie Granberg närmar sig spel och kan vara tillbaka på söndag. Sjukdomsläget har också ljusnat.

Niklas Nordén säger: ”Vi är på väg att bli riktigt bra och vi har en formtopp som snart ska träda i kraft. Det känns bra. Pixbomatchen blir spännande och det kommer vara jämnt och tajt.”

Växjös fem senaste matcher: Linköping (b) 4–2, Jönköping (h) 7–5, Mullsjö (b) 4–9, Höllviken (b) 8–3, Helsingborg 5–4.

Pixbos fem senaste matcher: Mullsjö (h) 2–6, Höllviken (b) 5–10, Helsingborg (h) 10–4, Linköping (b) 8–6, Jönköping (b) 7–2.

Poängtoppar: Pixboforwarden Max Wahlgren står för en stark säsong och ligger två i SSL:s poängliga. På 21 matcher har 26-åringen gjort 44 pinnar, fördelat på 26 mål och 18 assist. Tvåa i Pixbos interna poängliga är en pånyttfödd Martin Östholm. Backen har gjort 17 mål och lika många assist. André Andersson och Jesper Sankell delar på förstaplatsen i Växjö med 26 poäng vardera.

Visa mer...