Växjöstjärna närmar sig comeback

Växjö Artikeln publicerades

En skada har hållit Niklas Ramirez borta under säsongsinledningen. Nu närmar sig comebacken. Tanken är att vara tillbaka mot Falun om tre veckor.

Strax innan SSL-premiären skadade sig Niklas Ramirez. En skada som har hållit honom borta i sju matcher.
Foto: Lena Gunnarsson
Strax innan SSL-premiären skadade sig Niklas Ramirez. En skada som har hållit honom borta i sju matcher.

Strax innan premiären av superligan i september drabbades Niklas Ramirez av en muskelbristning i höftböjaren mellan magmusklerna och ljumsken. Då var prognosen att Växjöstjärnan snabbt skulle vara tillbaka igen på innebandyplanen. Men Växjös matcher har rullat på och ingen Ramirez har synts till i laguppställningen. I stället har rehabträning stått på schemat.

– Vi trodde först att jag skulle vara tillbaka snabbt men det visade sig vara värre, säger Niklas Ramirez.

Nu närmar sig dock återkomsten sakta men säkert. I helgen mot Storvreta blir det inget spel, men sedan är förhoppningen och planen att forwarden ska vara tillgänglig för spel mot Falun den 11 november.

– Då ska jag vara klar för spel. Efter matchen mot Storvreta kommer ett landslagsuppehåll så det blir bara en match till som jag missar. Det är skönt.

– Det är i alla fall vad vi tror, sedan får vi se hur det känns då.

Att ha tvingats följa säsongsupptakten från läktaren har inte varit någon höjdare, förklarar han. Samtidigt har det underlättat att laget tagit fem segrar på sju matcher.

– När vi förlorade mot Helsingborg och Höllviken var det lite tungt att kolla på och inte kunna göra något. Men nu när vi har vunnit på slutet känns det bättre igen.

En sak som är säker är att Växjö Vipers kommer få tillbaka en spelsugen Ramirez.

– Det har ändå blivit en hel del matcher jag har missat och det är tråkigt. Så jag kommer att vara sugen när det väl är dags.