Växjöstjärnor uttagna i landslaget

Växjö Artikeln publicerades
André Andersson gör comeback i Sveriges blågula tröja.
Foto:Pontus Steneros
André Andersson gör comeback i Sveriges blågula tröja.

Växjö Vipers fortsätter att leverera landslagsspelare.

Till Finnkampen får tre stjärnor chansen i blågult.

Herrlandslaget i innebandy inleder säsongen med ett dubbelmöte mot Finland i Finnkampen 8-10 september.

Med i den 27 spelare stora truppen finns tre stjärnor från Växjö Vipers. Det handlar om forwarden André Andersson, backen Markus Jonsson och centern Ludwig Persson.

Den förstnämnde spelade senast i landslaget i VM-kvalet vintern 2016. Men en knäskada samma vår höll Växjöforwarden borta från innebandyn länge. För drygt ett halvår sedan gjorde han comeback i Växjö Vipers.

Nu gör André Andersson även comeback i blågult.

– Så klart ett privilegium. Det är alltid stort att få representera sitt land. Det ska bli väldigt roligt, säger Växjöstjärnan.

– Mitt mål har varit att komma tillbaka till landslaget och verkligen vara med och bidra. När det ska avgöras vill jag vara med och spela. Det har jag strävat efter i både klubblag och landslag. Sedan kom knäskadan och då är det svårt att veta vad man ska förvänta sig. Men det har flutit på bra och träningarna i sommar har funkat bra. Skönt att ha en försäsong bakom sig, fortsätter han.

Vad tycker du det säger om Växjö Vipers som klubb att få med tre spelare i landslaget?

– Jag tycker det är ett kvitto på att vi gör det riktigt bra. Det är inga gamla spelare som är med utan unga killar som ska ha bidragande roll i landslaget flera år framöver. Växjö ska ha stor klapp på axeln.

Så här säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill om uttagningen av André Andersson:

– Vi såg i SM-finalen i april vad han har i sig där han var bäst på planen i Växjös lag. När han är på topp har han väldigt många verktyg som är intressanta på en internationell nivå. Han är en framtidskille. André, precis som Ludwig Persson, stod på noll U19-landskamper innan de gjorde A-landslagsdebut. Det visar att man kan gå andra vägar för att bli en bra innebandyspelare.