Viktor Johansson tillbaka i Vipers

Växjö Artikeln publicerades

Skador stör fortfarande i Växjö Vipers. Då gör Viktor Johansson comeback i laget.

– Vi är i behov av att få in en bra back, säger Niklas Nordén.

Efter säsongen 2015/2016 bestämde sig Viktor Johansson att trappa ner när det gäller innebandyn. Han bytte därför från SSL-laget Växjö Vipers till division 1-klubben Växjö IBK Utveckling.

Nu är det dock klart att 25-åringen gör comeback i superligan. I och med Växjö Vipers nära samarbete med Växjö IBK Utveckling kan SSL-klubben plocka upp backen till matchen mot Örebro.

– Tanken är att han ska spela. Han har sett så bra ut att han kan gå rakt in, säger Niklas Nordén.

Backen blir ett välkommet tillskott till en Växjötrupp som dras med skadebekymmer. Dessutom är Johan Roos fortsatt avstängd.

– Vi är i behov av att få in en bra back och då passar det väldigt bra att lyfta upp Viktor, säger Växjötränaren Niklas Nordén.

Vad bidrar han med?

– Han har pondus på planen och ett starkt närkampsspel. Han har också ett avslut bakifrån som jag tycker att vi har tappat bort litegrann. Det finns mycket i hans spelförmåga som kan gynna oss just nu.

Troligtvis stannar inte heller återkomsten i Vipers vid bara matchen mot Örebro, utan det kan bli fler framträdanden.

– Vi får ha en dialog med Viktor hur han känner och tänker men han kan absolut vara intressant inför lördagens match mot Dalen, säger Niklas Nordén.

När det gäller skadesituationen har den ljusnat lite jämfört med Falunmatchen senast. Till matchen mot Örebro är både Ludwig Persson och Ted Nivestam tillbaka. Eddie Granberg missar dock ett par veckor till. När det gäller Niklas Ramirez var prognosen att han skulle göra comeback mot Falun. 22-åringen dras dock fortfarande med skadebekymmer.

– Vi ser någon form av ljusning för första gången på ett tag. Vi har lokaliserat lite andra problem på Niklas kropp och nu har han påbörjat en ny behandling. Vi får se hur han reagerar på den, säger Nordén.

Matchguide

Växjö Vipers-Örebro

Var och när: Fortnox Arena onsdag klockan 19.

Saknas i Växjö: Niklas Ramirez och Eddie Granberg är skadade. Johan Roos är avstängd.

Niklas Nordén säger: ”Örebro har en hög högstanivå med framför allt en förstalina som är otrolig stark med Simon Jirebeck, Simon Palmén och Marcus Ekengren där man har x antal säsonger i SSL. Det är en spets vi måste räkna in.”

Visa mer...