Vipers åkte dit i slutminuterna

Erik Björk kunde skjuta segermålet, 5-4, till Linköping mot Växjö Vipers. Därmed hade östgötarna skaffat sig 2-1 i matcher i kvartsfinalserien.
Linköping • Publicerad 20 mars 2018
Växjö Vipers André Andersson har bollen under kontroll.
Växjö Vipers André Andersson har bollen under kontroll.Foto: Lena Gunnarsson

Linköping fick en bra start mot ett Vipers som inte alls var vaket i första perioden.

9.49 kom ledningsmålet för hemmalaget genom Gustav Fritzell. En minut senare small det igen bakom Vipers målvakt Eero Kosonen.

Vipers Filip Kjellssons slarviga pass öppnade för rena gatan för Felix Lanver. Vipers backar Eddie Granberg och Markus Jonsson missuppfattade situationen och Lanver blev helt fri.

12.47 kunde Petter Alm med sitt skott från kanten, via en Vipers spelare, göra 3-0.

Sedan Eero Kosonen räddat ett friläge från Martin Karlsson kontrade Vipers. Ludwig Persson passade till André Andersson som gjorde 3-1-målet.

Innan perioden var över hade Vipers Jesper Sankell en ribbträff.

Andra perioden var ganska jämn. Lagen hade ett mål vardera.

Oskar Hovlund ökade till 4-1 efter ett bra avslut efter ett diagonalpass.

10.28 fick Vipers hopp när hete Ted Nivestam gjorde mål på en dubbelchans. Ted som var Växjölagets mest framträdande spelare så långt.

Tredje perioden inleddes med snabba Viperskontringar. Eddie Granberg och Karljohan Ahlroth hade snart kvitterat.

Vipers pressade efter tre raka mål, men med mindre än två minuter kvar kunde hemmaveteranen Erik Björk skjuta segermålet, 5-4.