Vipers ställs mot mästare

Växjö Artikeln publicerades
Niklas Nordén ser fram emot helgens innebandy i Fortnox Arena.
Foto:Lena Gunnarsson
Niklas Nordén ser fram emot helgens innebandy i Fortnox Arena.

På torsdagen startar försäsongsturneringen Sibylla Cup, där några av världens bästa innebandyspelare samlas för att slipa på formen.

Växjö Vipers inleder mot den schweiziska mästaren Wiler Ersigen.

– Wiler är ett starkt lag med mycket spets. Ett sådant exempel är Tatu Väänänen som enligt mig är en världens bästa backar, säger Växjö Vipers tränare Niklas Nordén inför matchen.

Växjö Vipers årliga försäsongsturnering Sibylla Cup lockar i år flera stjärnfyllda lag. Förutom Tatu Väänänen finns också bland annat den tidigare Helsingborgsstjärnan och Zorrokungen Daniel Johnsson hos premiärmotståndaren.

I sin grupp har Växjö också SSL-konkurrenten Höllviken. I turneringens andra grupp återfinns AIK, Mullsjö och svenska mästaren Falun.

Några av världens bästa spelare är alltså på plats för att förbereda sig inför seriestarten om drygt en månad.

– Det är superhäftigt att cupen har blivit så pass stor så snabbt. Det är redan folk som har börjat prata om att anmäla sina lag till kommande år. Att det dessutom är lag som återkommer betyder också att vi har skapat en bra turnering, säger Niklas Nordén och fortsätter:

– Det är härligt att få visa upp bra innebandy så här en månad innan serien startar. Växjö brinner för innebandy för tillfället och då är det kul att kunna ge lite tillbaka redan nu.

Rent spelmässigt, vad är det som är positivt med att ha tre matcher på bara några dagar?

– Just att det är tre fulltidsmatcher är rätt lagom. Man hinner verkligen testa saker i skarpt läge.

Klart är att Christopher Holmér missar helgens matcher på grund av ryggproblemen han dragits med länge. Annars ser det ut att vara full trupp. Planen är dock att ingen spelare ska spela fullt i alla tre matcher, utan det kommer att roteras.

– Nu ska vi vara en bit på vägen om man jämför med var vi var tidigt på försäsongen. Vi har varit i gång i två veckor med klubba och boll och vi ska börja hitta varandra och hitta olika formationer. Vi vill få vissa svar men främst vill vi få ytterligare material om vad det är vi behöver jobba med framöver, säger Niklas Nordén.

Turneringen är uppbyggd så att efter två gruppspelsmatcher väntar placeringsmatcher på söndagen.

Sibylla Cup har också en allsvensk del, där det finns en hel del stjärnglans i framför allt Kalmarsunds Kim Nilsson. Övriga allsvenska lag är Djurgården, Visby, Salem, Strängnäs och Fagerhult.

Fakta

Sibylla Cup

Spelschema

Torsdag:

Växjö Vipers-Wiler Ersigen

Fredag:

Växjö Vipers-Höllviken

Falun-AIK

Lördag:

AIK-Mullsjö

Höllviken-Wiler Ersigen

Mullsjö-Falun

Söndag:

Match om femteplats

Match om tredjeplats

Final

Visa mer...