Vipers uklassat i Helsingborg

Efter två raka segrar fick inte Växjö Vipers spelet att stämma i Helsinborg Arena på söndagen utan åkte på och åkte på förlust med hela 1–6 borta mot Helsingborg.
HELSINGBORG • Publicerad 8 oktober 2017
Eero Kosonen fick en svettig dag på jobbet i Helsingborg Arena.
Eero Kosonen fick en svettig dag på jobbet i Helsingborg Arena.Foto: Filip Sjöfors

Första perioden var relativt jämn sett till spel och bollinnehav.

Vipers försökte dyrka upp hemmaförsvaret, men hade svårt att komma till några riktigt heta chanser framför målvakten Jonathan Edling. Helsingborgsförsvaret var hela tiden kompakt och samlat.Helsingborg skapade också sina chanser, men Växjöförsvaret stod också rätt i försvarspositionerna.

Men efter 9.05 rasslade det till bakom Eero Kosonen i Vipersmålet. Nicklas Lidholm sköt från vänsterkanten som Fredi Petersson styrde in.

Efter 17.38 fick Helsingborg läge i powerplay och laget behövde bara 20 sekunder på sig innan det stod 2–0.

Rutinerade finländaren Mika Kohonen drog till från backplats och bollen satt i Kosonens högra kryss.

Växjö Vipers fortsatte framåt i den andra perioden, men ett tidigt boxplay satte tillfälligt punkt för reduceringsjakten och istället ökade hemmalaget på med sitt andra mål i PP, den här gången genom Nicklas Lidholm.

Hemmalaget var även nära 4–0 när man Lins Nordgren fick fritt läge framför målet, men Kosonen räddade bra.

Vipers försökte och försökte och bland annat skiftade Manuel Engel och Karljohan Ahlroth kedja med varandra, men Helsingborg med sitt kompakta försvarsspel gjorde det oerhört trångt för Vipers att tränga in centralt framför målet.

Växjö Vipers fick läge i fem mot fyra efter en dryg kvart in på mittperioden, men Helsingborg stretade åter emot. Men bara tre sekunder efter att Helsingborg blivit fulltaligt fick Jesper Sankell bollen av Markus Jonsson och stänkte in reduceringen.

I slutsekunderna av perioden drabbades Vipers av en ny utvisning och Helsingborg fick inleda den tredje perioden med en man mer i 1.40.

Växjö VIpers lyckades hålla tätt i det numerära underläget och gav sig själva chansen. Tvåmålsunderläge och mer än 18 minuter att spela är gott om tid i innebandy.

Tiden tickade dock på snabbt för Vipers och efter 8.21 kontrade Helsingborg in 4-1. Jonathan Skoglösa avslutade två-mot-ett-läget utan chans för Eero Kosonen.

Känslorna tilltog på planen, inte minst från Vipershåll som ville ha utvisning på en hemmaspelare sedan Victor Hansson gått i backen.

Christopher Holmér kom på backplats i tredje och Ted Nivestam flyttades upp som forward. Även Felix Göthberg fick speltid på slutet.

Reduceringen uteblev och istället ökade Andreas Lindholm på till 5–1 på egen hand efter 54.16.

Vipers försökte på slutet och plockade bland annat ut målvakten för en extra utespelare. Men i stället för 5–2 föll 6–1 i tom kasse av Mika Kohonen.

Därmed åkte Vipers på säsongens första förlust. laget får dock hans till snabb revansch då man möter Höllviken hemma onsdag.