Vipersseger i en svängig match

Växjö Vipers vann på onsdagskvällen en svängig SSL-match mot Thorengruppen med 8–6 (4–1, 0–4, 4–1).
Umeå • Publicerad 14 februari 2018
Jesper Sankell (nummer 9) gjorde ett mål och spelade fram till två när Växjö Vipers bortabesegrade Thorengruppen med 8–6.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers spelade briljant innebandy under de sista 15 minuterna i första perioden då laget bjöd på blixtrande anfall med fina kombinationer.

Christopher Holmér, assisterad av Ted Nivestam sköt 0–1 efter 3.10, men det blev en snabb replik från Thorengruppen när Linus Holmgren kvitterade till 1–1 efter 5.13. Strax därefter var Linus nära att göra 2–1, men Vipersmålvakten Eero Kosonen gjorde en vass räddning.

Därefter blev det lite av Växjö Vipers show. Jesper Sankell, assisterad av Karljohan Ahlroth, gjorde 1–2 efter ett lysande anfall när det hade spelats 11.33. Sedan bjöd Sankell tillbaka när han volleypassade fram till Ahlroth som gjorde 1–3 efter 13.52.

André Andersson, assisterad av Filip Kjellsson, sköt ett snärtigt skott efter 14.55 och det gav 1–4.

I den andra perioden tappade Vipers sitt fina spel fullständigt. Tobias Bergfors gjorde 2–4 i boxplay efter 4.17, Mathias Hagert 3–4 efter 7.10, Rasmus Andersson 4–4 efter 18.13 och Simon Sundström 5–4 efter 19.16.

Det var märkligt att Vipers kunde gå från en strålande förstaperiod till en bedrövlig andra.

Men i den tredje perioden svängde matchen igen. Växjö Vipers tog tag i händelserna på nytt och gjorde fyra raka mål innan Thorengruppen kunde reducera i slutsekunderna.

Ludwig Persson, assisterad av Jesper Sankell, gjorde 5–5 efter 31 sekunder, Victor Hansson, assisterad av Manuel Engel fixade 5–6 efter 5.29, Oliver Johansson, assisterad av Manuel Engel, ökade till 5–7 efter 7.38 och Markus Jonsson, assisterad av Ludwig Persson, tryckte in 5–8 i spel fem mot fyra efter 14.06.

Med tre sekunder kvar fastställde Peter Reinholdt slutresultatet till 6–8.

Smolk i Växjö Vipers glädjebägare var att Felix Glthberg åkte på en knäskada i den tredje perioden.