Zajkowski: Kul att klubben vill satsa

Sport Artikeln publicerades

Han kunde ha valt något helt annat – i stället blev det Tingsryds AIF för Michal Zajkowski. – Jag känner att de vill satsa och det ska bli kul att vara en del av det, säger målvakten.

Som Smålandspostenkunde avslöja redan i onsdags så blir det den elitseriemeriterade keepern Michal Zajkowski som blir Taifs förstemålvakt 2011/2012. Den senaste säsongen spelade 27-åringen i Örebro och dessförinnan har han tillhört Modos organisation, som även är hans moderklubb. Enligt källor till Sporten valde Zajkowski mellan flera klubbar, men föll efter noga övervägande för Kronobergslaget, som han skrivit ett ettårskontrakt med.
I går kom Michal Zajkowski till Tingsryd och han rivstartade direkt med att träna barmark. Det här är hans första intryck av den nya arbetsorten:
– Det var väldigt litet, men det var jag inställd på. Annars tycker jag att det verkar vara en bra organisation i klubben och spelarna var trevliga, säger norrlänningen som i samband med ankomsten flyttade in i sin nya lägenhet i centrala Tingsryd.

Du har inte varit i Tingsryd innan?
– Det var när vi spelade med Örebro, men då var det bara in i hallen och sedan hem igen.

Ett steg bakåt i karriären?
– Absolut inte! Jag tycker att det känns kul att klubben vill satsa. När jag kom till Örebro slutade de nia under sin första säsong i allsvenskan och den här gick de till kvalserien. Självklart siktar jag uppåt igen. Är man nöjd är det ingen mening att hålla på mer, då kan man lika gärna lägga av. Jag vill prestera.
En annan stor anledning till varför det blev spel med Taif är att Michal Zajkowski tidigare i karriären haft Joakim Fagervall som tränare. Det var när målvakten var utlånad från Modo till Björklöven 2008/2009. Den säsongen hade Zajkowski den makalösa statistiken 95,2 i räddningsprocent och 1,23 i snitt i insläppta mål per match under de åtta kamperna han spelade för Västerbottensklubben.

I år spelade Michal Zajkowski40 matcher med Örebro i grundserien och sju i kvalserien. I grundserien hade han 91,5 i räddningsprocent och kvalserien 84,6.
– Det var lite upp och ner under säsongen. Det var först i kvalserien som jag tycker att det gick lite mindre bra, säger målvakten, som hade ett erbjudande av Örebro om att förlänga sitt kontrakt vid årsskiftet, men valde att avvakta.

I övrigtbörjar den löjliga säsongen lugna ner sig för Tingsryd. Backen Christopher From-Björk är muntligen överens om en fortsättning och väntas skriva på i dag. Kvar att värva för sportchefen Anders Gustavsson är ytterligare en back.
– Det vi söker är en spelande tvåvägsback. Vi har några namn vi jobbar med, men det är ingen brådska, säger Gustavsson.
Annars så har den förre Taif-målvakten Victor Tisell samt forwarden Fredrik Hansson hittat nya arbetsgivare. Både blev på måndagen klara för division 1-klubben Kristianstad.