Superettanbloggen

Väsby värvar från Allsvenskan

Superettanbloggen Artikeln publicerades

En av Östers konkurrenter i botten av Superettan förstärker allsvenskt. Nästjumbon Väsby United lånar den talangfulle BP-anfallaren Nabil Bahouisäsongen ut. Bahoui som, trots att han bara är 19 år, representerat Brommapojkarna i Allsvenskan vid elva tillfällen och gjort två mål.
– Det är en gynnsam lösning för alla sidor. Vi får tillgång till en duktig och giftig spelare, Nabil får speltid vilket är bra för BP i förlängningen, säger assisterande sportchefen Lukas Syberyjskipå Väsbys hemsida.

United är inte det enda lag som förstärker, de tappar också en spelare – till GIF Sundsvall som nu gjort klart med Fredrik Holster. Mittfältaren/anfallaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2013 och så fort övergången är registrerad hos förbundet är han klar för Gffarna.
– Skitskönt att allting är klart. Nu kan man börja fokusera på Sundsvall, säger han till Dagbladet.

Tidningen skriver också att mittfältaren Mirza Durakovickommer allt närmare en återkomst i Norge. Närmast uppges Nybergsund, klubben Durakovic lämnade för Giffarna förra sommaren, vara.
– Vi är eniga om summan. Det vi diskuterar är betalningsformen, säger tränaren och sportchefen Ola Brenden.

Giffarna är också intresserade av IFK Sundsvalls anfallslöfte Sergio Hinestrozasom nyligen provspelat för norska Ranheim.
– Det jag sett av honom var riktigt intressant, säger GIF:s assisterande tränare Sören Ericson.

Övrigt nytt:

? Ängelholmstredjemålvakt Petter Augutssonhar velat lämna klubben en tid på grund av för dåligt med speltid, och nu får han sin önskan uppfylld. Hans kontrakt har brutits och 30-åringen rapporteras vara på väg till division 1-laget Kristianstad.
– Det är en överenskommelse spelare och klubbar tillsammans så att han ska få spela fotboll. Vi har ju haft problemet med tre målvakter. Det viktiga är att han får spela. Han har gått i ett halvår utan att spela och han är inte 19 år och med för att lära längre, säger Stavros Papadopoulos, ordförande i ÄFF:s fotbollsutskott, till Helsingborgs Dagblad.

Även backen Igor Kruljlämnar Ängelholm. Anledningen är, liksom för Augustsson, brist på speltid och försvararen är istället klar för den tyska division 4-klubben Wilhelmshaven.

Vad gäller Gabriel Ucaroch Jonas Lindh, som båda sitter på kontrakt som går ut i höst, kan det bli aktuellt att värva ersättare redan i sommar om parterna inte blir överens snart.

? Falkenbergtackar nej till den provspelande engelsmannen Luke Whitleysom inte höll måttet. Det kan istället bli så att laget lånar försvarsspelaren Marcus Översjöfrån Elfsborg.
– Vi får väl se vad som händer, men det är inte helt otänkbart. Det är en ung lovande kille, jag har sett honom någon gång och han är inte alls tokig, säger tränaren Thomas Askebrandtill Hallands Nyheter.

? Nykomlingen Bragelånar ut 22-årige mittfältaren Simon Stenbergtill division 3-laget Kvarnsveden. Klubben skriver på sin hemsida att Stenberg ska få mer matchträning efter att bara gjort två inhopp i Superettan så här långt.