Sverige o världen

FO&O: "Vi siktar ännu högre"

Melodifestivalen Artikeln publicerades
FO&O firar finalplatsen i Melodifestivalen. Nu hoppas gruppen på en ny succé i finalen. "Låten går ju skitbra och det är så jävla kul att vi ska få köra den en gång till inför nästan fyra miljoner tittare", säger Omar Rudberg. 6 bilder
Foto:Pontus Lundahl
FO&O firar finalplatsen i Melodifestivalen. Nu hoppas gruppen på en ny succé i finalen. "Låten går ju skitbra och det är så jävla kul att vi ska få köra den en gång till inför nästan fyra miljoner tittare", säger Omar Rudberg.

Melodifestivalens final spås bli den mest spännande på flera år. Efter Loreens uttåg tror experter och artister att vad som helst kan hända i Friends Arena.

– Vi ska kämpa i finalen, säger Felix Sandman i FO&O.

Efter att FO&O, Lisa Ajax, Boris René och Anton Hagman tagit de allra sista platserna är nu finalstartfältet i Melodifestivalen klart.

Och allt talar för att det blir en rafflande tillställning i Friends Arena.

– Jag tror att det blir en ovanligt spännande final. Det är sällan som det inte finns en hyfsat tydlig vinnare som går mycket bättre på Spotify eller som man känner har ett momentum, säger Dagens Nyheters Melodifestivalen-expert Hanna Fahl.

Hon pekar ut Wiktoria, Robin Bengtsson och Nano som möjliga vinnare.

– Sedan finns det någon uppstickare också, säger Hanna Fahl.

Poptrion FO&O, som slog ut De Vet Du i Andra chansen, vill gärna se sig som en av de där uppstickarna.

– Vi siktar ännu högre, vi ska kämpa i finalen. Vem som helst kan vinna och ingenting är självklart. Vi är så glada att vi är med i Melodifestivalen, att vi gjorde det här valet, säger FO&O:s Felix Sandman.

Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen, tycker också att det är svårt att förutse hur finalen ska sluta.

– Det känns som att det är vidöppet. Det känns inte som att det kommer att vara klart förrän vi har fått se hur de elva länderna i den internationella juryn reagerar på de här låtarna, säger han.

Samtidigt är schlagerexperterna oroliga för Melodifestivalens framtid efter Andra chansen-skrällen där Loreen slogs ut av Anton Hagman.

– Jag tror att vi kommer att komma ihåg det här året som ett år som förändrade tävlingen. Att artister i fortsättningen inte vågar satsa så mycket för det var ändå en storsatsning som inte gick vidare, säger "Svensktoppens" programledare Carolina Norén.

Hanna Fahl är inne på samma spår:

– SVT har jobbat mycket med att få med artister som vågar göra något annat. När någon sedan gör det och det ryker på det här sättet så är det klart att det påverkar hur artister tänker inför att vara med i Melodifestivalen, säger hon.

Även SVT:s Christer Björkman tycker att det är tråkigt att det blir en final utan Loreen.

– Det är synd, jag tycker faktiskt att det är en godbit som tittarna missar. Men nu är det de som har bestämt och de vill ha det så här, säger han.

Finalen i Melodifestivalen avgörs den 11 mars.

Fakta

Startordningen i finalen

1. Ace Wilder: "Wild child"

2. Boris René: "Her kiss"

3. Lisa Ajax: "I don't give a"

4. Robin Bengtsson: "I can't go on"

5. Jon Henrik Fjällgren featuring Aninia: "En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)"

6. Anton Hagman: "Kiss you goodbye"

7. Mariette: "A million years"

8. FO&O: "Gotta thing about you"

9. Nano: "Hold on"

10. Wiktoria: " As I lay me down"

11. Benjamin: "Good lovin'"

12. Owe Thörnqvist: "Boogieman blues"

Visa mer...