19-åringen åtalas efter knivskärning

Tingsryd Artikeln publicerades
Foto:Johan Nilsson/TT

Den tidigare ostraffade 19-åringen åtalas nu för knivmisshandeln i Kärrasand den 6 juni. Offret, en man i 60-årsåldern, skadades svårt men har nyligen fått lämna sjukhuset.

Efter händelsen där en man i 60-årsåldern blev knivhuggen i kiosklokalen på Kärrasands camping har åklagare Marcus Sjöstrand lämnat in en stämningsansökan.

Enligt stämningsansökan gäller det försök till dråp, alternativt grov misshandel. Åklagaren anser att det var en ren tillfällighet att mannen överlevde.

19-åringen och den äldre mannen stod i matkön, när 19-åringen ska ha känt sig provocerad och därför knivhögg mannen i halsen.

Mannen som har vårdats på intensivvården i Växjö är nu utskriven. Enligt förundersökningen hade han med största chans inte överlevt om kniven hade skadat halspulsådern. Det går ännu inte att uttala sig om han kommer få bestående men, menar Marcus Sjöstrand.

19-åringen ska ha varit alkoholpåverkad och under det inledande polisförhöret sa han att han varken kunde erkänna eller förneka. Den 20 juni uppgav försvarsadvokaten Anders Funcke att 19-åringen förnekar brottet. 19-åringen sitter häktad i väntan på rättegång.