Bageri i länet prisat som Sveriges bästa

Urshult/Stockholm Artikeln publicerades

Smålandsposten berättade i förra veckan att Urshultsbagarn var ett av fem nominerade företag till branschutmärkelsen Årets företagare i bageribranschen.

På lördagskvällen stod det klart att Urshultsbagarn kammade hem priset och företagets ägare Tobias Karlsson och Mikael Pettersson Engström fick kliva upp på podiet vid en branschmässa i Kista.

– Tobias och Mikael är värdiga vinnare. Genom sitt medvetna och tydliga ledarskap och affärsmannaskap, tillsammans med ett bransch- och yrkeskunnande utöver det vanliga, driver de sitt företag lönsamt och framgångsrikt, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen Årets företagare i bageribranschen går till ett bageri som har lyckats utveckla företaget både avseende ekonomin samt genom mål och visioner, marknadsföring, ledarskap och medarbetarskap.

Förstapriset är på 50 000 kronor, att använda för fortsatt utveckling av företagandet.

– Vårt framgångsrecept är att vi vågar jobba med metoder på samma sätt som man gjorde förr men i en modern tappning. I dagens hårda konkurrens har vi valt en kompromisslös linje som innebär att vi gör allt från grunden från råvaror med kvalitet, säger Urshultsbagarns Tobias Karlsson och Mikael Pettersson Engström i pressmeddelandet.