Fritidsbanken bjuder upp till dans

Tingsryd Artikeln publicerades

Skridskodisco och prova på-aktiviteter. Sportlovsprogrammet börjar så smått ta form och Fritidsbanken, som lånar ut prylar, har en central roll.

Kultur- och fritidssamordnare Kenth Axelsson presenterar några nyheter som förgyller årets sportlov under vecka 8. Några godbitar innan hela programmet släpps.

Och det är Fritidsbanken, som startade förra våren, som är inblandat i båda.

– De ordnar öppet hus i Tinghallen hela måndagen (klockan 9-16) och under förmiddagen (10-13) på onsdagen. Då kan lovlediga ungdomar komma dit och låna prylar och prova på olika aktiviteter, kanske spela innebandy, badminton eller något annat, säger han.

På fredagen i sportlovsveckan, den 23 februari, bjuder Fritidsbanken och Tingsryds AIF upp till skridskodisco i Nelson Garden Arena med start klockan 18.30.

– De som inte har egna skridskor kan låna ett par på plats, säger kultur- och fritidssamordnaren.

Under sportlovsveckan ger kommunen ut ett sportlovsblad där olika föreningsaktiviteter presenteras. En tanke med sportlovsaktiviteterna är att ge barn och ungdomar möjligheten att prova på aktiviteter som de inte sysslar med i vanliga fall.

Programmet delas ut till alla elever från förskoleklasserna till årskurs 6.

Föreningar som anordnar aktiviteter kan meddela via kommunens hemsida (tingsryd.se) till och med den 5 februari för att komma med i lovbladet.

Fakta

Fritidsbanken

Är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer.

Har funnits i Tingsryd sedan maj 2017.

Ligger på Torggatan 15. Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar. Har du prylar hemma som inte längre används tar vi tacksamt emot dem. Vår tanke är att utrustningen ska användas – inte ligga och samla damm i ett förråd.

Öppettider är vanligtvis måndag 13.00 – 15.00 och torsdag 16.30 – 18.30.

Visa mer...