Hvornum (TIA): "Vi trivs bra i opposition"

Tingsryd Artikeln publicerades

Tingsrydsalternativet ser ut att öka i kommunen - från 3,7 procent av rösterna vid förra valet, till 4,6 procent i år. Det innebär att det blir ett mandat extra i kommunfullmäktige.

Björn Hvornum (TiA)
Björn Hvornum (TiA)

– Det känns bra. Jag hoppas att det inte blir som vid förra valet att något annat parti tar över ett av mandaten. Vid förra valet var det Moderaterna som det slog över för i räkneverket. Men jag tror att vi har marginalen på vår sida den här gången, säger han.

Vid valet år 2014 såg det först ut att bli två fullmäktigestolar för det då helt färska partiet. Men när rösterna räknats ordentligt blev de alltså snuvade på en plats. Björn Hvornum menar att partiet hade velat ha ännu större makt att påverka genom fler mandat, men på det stora hela är de nöjda med årets valrörelse.

Hur har valrörelsen varit?

– Jag tycker att det har varit en ganska lugn och sansad valrörelse. Tyvärr försökte Taif göra arenabygget till en valfråga tillsammans med Socialdemokraterna och det är ju lite olyckligt kan jag tycka, säger han och syftar till en så kallad Valkompass, där Taif skickade ut frågor om partiernas inställning till föreningen och hockeyn ur olika perspektiv.

Vad händer nu?

– Det är dödläge. Det är bara att vänta på att någon hör av sig om det finns intresse.

– Men vi trivs bra i opposition så vi har liksom inget behov av att få makt och sitta med och bestämma i kommunstyrelsen. Bara vi kan påverka i kommunfullmäktige så är vi nöjda och tacksamma för det.

Han menar att Tingsrydsalternativet kan tänka sig att samarbeta med samtliga partier. När det gäller Sverigedemokraterna dock bara i ett valtekniskt samarbete och inte någon allians, menar han.

ALLA NYHETER OM VALET HITTAR DU HÄR