Räddningstjänsten släckte brand i gymnastiksal

Urshult Artikeln publicerades

Klockan halv tre på fredagseftermiddagen kom larm till SOS om en brand i Urshult i Tingsryds kommun.

Enligt insatsledaren Sören Carlsson började branden i en bastu i skolans gymnastiksal. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad.

– Branden blev begränsad till bastun men däremot är hela fastigheten mer eller mindre rökskadad, säger han.

Först på plats var brandmännen från värnet i Urshult, som kunde förbereda för rökdykarna från Ryd. Några minuter därefter fick de även hjälp från brandstationen i Tingsryd.

– Vi gjorde en invändig släckning i bastun. När man hade fått ner elden öppnade vi upp och försökte ventilera för att få ut röken så fort som möjligt, säger Sören Carlsson.

Ingen person ska ha befunnit sig i byggnaden när branden startade och ingen ska heller ha skadats.

Sören Carlsson menar att det ännu är oklart exakt varför branden startade men att mycket tyder på en olyckshändelse.

– Bastun var påslagen och det var meningen att man skulle basta senare under kvällen. Det är ett ganska normalt förfarande, att man sätter på bastun och sedan väntar på att den ska bli varm. Då har man inte varit i lokalen, utan man har satt på bastun och väntat på att den ska bli varm för kvällen, säger Sören Carlsson.

Under fredagseftermiddagen var representanter från kommunen och en restvärdesledare på plats tillsammans med Urshults brandvärn. Värnet ska vara på plats till klockan 20 under fredagskvällen.

Polisen misstänker inget brott.