Mördad kvinna funnen i Urshult

Urshult Artikeln publicerades
Foto:Linnéa Petersson

En 37-årig man misstänks ha dödat sin mamma. Mordet skedde i en by utanför Urshult och mannen förhördes på söndagskvällen.

Han är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under söndagen arbetade Kronobergspolisen intensivt efter att de vid 06.40-tiden larmats till en by utanför Urshult. När polis och ambulans kom till platsen hittade de en död kvinna utomhus. Kvinnans skador var sådana att mycket tyder på att hon bragts om livet. På platsen greps en 37-årig man som togs med till polishuset i Växjö.

Kronoberspolisens presstalesman Robert Loeffel uppger att offret är den misstänktes mamma. Vid lunchtid anhölls 37-åringen av kammaråklagare Emma Berge, på sannolika skäl misstänkt för mord. Emma Berge kommer att begära mannen häktad för mord och häktningsförhandlingarna kommer att genomföras under tisdagen.

Under söndagen hölls två förhör med mannen där han har gjort vissa medgivanden när han delgivits misstanke om att han är misstänkt för mordet.

Hur kvinnan bragts om livet kan inte polisen gå in på, inte heller om något tillhygge använts.

– Det kan skada utredningen, säger Frederik Svärd, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Polisen spärrade av platsen och tekniker arbetade under söndagen med att undersöka huset och omgivningarna.

– Teknikerna blev inte färdiga utan arbetet fortsätter under måndagen. Idag (läs söndag) var en rättsläkare på plats för att undersöka platsen där kvinnan hittades. Vi har pratat med grannar för att bilda oss en uppfattning om vad som kan ligga bakom dödsfallet, säger Robert Loeffel.