Man råkade skjuta sig själv i buken - förd till sjukhus

Väckelsång Artikeln publicerades

Under lördagseftermiddagen inträffade en olycka i Väckelsång i Tingsryds kommun när en man i 30-årsåldern råkade skjuta sig själv.

Han är förd till Växjö lasarett med ambulans.

En man i Väckelsång är misstänkt för brott efter att han råkat skjuta sig själv.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
En man i Väckelsång är misstänkt för brott efter att han råkat skjuta sig själv.

Exakt vad som hände vet polisen i nuläget inte, men mannen avlossade ett skott i sin bostad och träffades.

– Det var mannen själv som larmade oss och han är förd med ambulans till Växjö lasarett. När polisen anlände till hans bostad var han vaken och vid medvetande och han har pratat med oss, säger Kim Hild, pressinformatör vid Kronobergspolisen.

– Jag vet inte var skottet tog men det ska bara handla om ett skott och någon annan ska inte ha blivit drabbad, fortsätter hon.

Mannen är just nu misstänkt för brott mot vapenlagen och för framkallande av fara för annan.

– Han var visserligen själv i lägenheten men kulan kunde lika väl ha gått igenom en vägg till en granne. Själva skottet gick av av misstag vid hanteringen av vapnet och därför blir det brott mot vapenlagen, eftersom ha inte har hanterat sitt vapen på rätt sätt, säger Kim Hild.

Enligt polisen har mannen licens för sitt vapen och han var ensam i sin lägenhet när händelsen inträffade.

– Till en början misstänkte vi självmord men vi kunde ganska snabbt konstatera att skottet hade avlossats av misstag, säger Kim Hild.

Enligt en bulletin från Region Kronoberg är den 30-årige mannen lindrigt skadad och hans tillstånd bedöms inte som allvarligt. Men han får stanna kvar över natten för observation.

– Skottet ska ha tagit i buken, men enligt våra uppgifter ska mannen inte vara allvarligt skadad, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.