Vänstern vill se styre med S och MP

Växjö Artikeln publicerades

Det var blandade känslor på Vänsterpartiets valvaka under söndagskvällen. Dels fasades deltagarna över Sverigedemokraternas framgång på riksplan men samtidigt gladdes de åt Vänsterpartiets ökade väljarstöd.

Maria Garmer står som förstanamn på Vänsterpartiets kommunlista i Växjö kommun.
Foto: Linnéa Petersson
Maria Garmer står som förstanamn på Vänsterpartiets kommunlista i Växjö kommun.

– Vi har varit tydliga med vår politik och tydliga med våra värderingar i jämställdhet, jämlikhet och antirasism, säger partiets förstanamn i kommunvalet i Växjö Maria Garmer.

När 18 av 51 valdistrikt var räknade hade Vänsterpartiet fått ytterligare ett mandat i fullmäktige, vilket ger dem totalt sex mandat.

– Vi vill naturligtvis byta styre i Växjö kommun och vi ser att det är naturligt att samarbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Annars kommer vi arbeta starkt i opposition och fortsätta arbeta med de här frågorna.

38-åriga Maria Garmer från Braås står längst upp på Vänsterpartiets kommunlista. Det är nytt blod i partitoppen där flera namn har flyttats upp eller tillkommit.

– En del av de som har suttit länge är fortfarande kvar, även om de är längre ner på listan. Tanken är att de ska sitta kvar som mentorer och en del kommer antagligen finnas med i fullmäktige också.

ALLA NYHETER OM VALET HITTAR DU HÄR