Halva Linneryd utan vatten

Linneryd Artikeln publicerades

Kommunen stängde av vattnet i den norra delen av Linneryd natten till torsdag och en bit in på söndagen. Anledningen är en vattenläcka som har upptäckts i området. På Furuvägen fortsätter avstängningen.

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

– Det går ut vatten ganska fort. Ganska snart stänger vi av vattnet och sedan kommer vi sätta på och av det tills vi har hittat läckan. Vi vet inte var läckan finns, så det kommer att ta lite tid, säger Tingsryds kommuns va-chef Carina Axelsson strax efter klockan 16 på lördagseftermiddagen.

Till en början stängdes vattnet i hela Linneryd av.

Senare på kvällen meddelade Carina Axelsson att norra halvan av Linneryds samhälle kommer att vara utan vatten under natten och en bit in på söndagen. Det ska finnas en vattentank vid brandstationen där det är möjligt att hämta vatten.

Vid lunchtid på söndagen var läckan troligen lokaliserad.

– Vattnet på Furuvägen i Linneryd kommer att vara avstängt till imorgon. Linneryds Badhus kommer att ha öppet mellan kl 16-18 för de som vill duscha. Vattnet i Linneryd kan vara missfärgat på grund av läcksökningsarbetet, det är ofarlig och försvinner om man spolar, säger Axelsson i ett mejl.

Runt 200 hushåll drabbas av vattenstoppet i Linneryd.