TT-Ekonomi

Asienfonder gick starkast 2017

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

De premiepensionsfonder som gick starkast under 2017 var framförallt Asienfonder. Flera av fonderna som gick bäst gav en avkastning på 40 procent, enligt Morningstar, som betygsätter fonder. Det skriver Dagens Industri. Bäst gick JPM China med en värdeökning på 43,4 procent under det gångna året.(TT)

De premiepensionsfonder som gick starkast under 2017 var framförallt Asienfonder. Flera av fonderna som gick bäst gav en avkastning på 40 procent, enligt Morningstar, som betygsätter fonder. Det skriver Dagens Industri.

Bäst gick JPM China med en värdeökning på 43,4 procent under det gångna året. Baring Asia Growth kommer tvåa, med sitt innehav i bland annat teknikbolaget Samsung, med en värdeökning på 42,3 procent. Och därefter Kinafonden UBS EF Greater China som ökat med 39,1 procent.

De ligger alla en bra bit över snittet för PPM-fonderna på 10,75 procent.

– Många passar på att spara i de här lite smalare fonderna inom just premiepensionen, eftersom man där får spara i de här fonderna till rabatt, säger Johanna Kull, sparekonom på Fondbolagens förening, till DI.