TT-Ekonomi

Suget efter nya bilar i EU är tillbaka

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Efter ett minskat intresse för ny bil i mars, har vinden vänt. Antalet nyregistrerade bilar inom EU är åter på plus jämfört med i fjol. Intresset för bilmarknaden fick en rejäl återhämtning i april men planade ut under maj, enligt ny statistik från bilorganisationen Acea.(TT)

Efter ett minskat intresse för ny bil i mars, har vinden vänt. Antalet nyregistrerade bilar inom EU är åter på plus jämfört med i fjol. Intresset för bilmarknaden fick en rejäl återhämtning i april men planade ut under maj, enligt ny statistik från bilorganisationen Acea.

Framför allt var maj en bra månad för Bulgarien, Litauen och Rumänien, men det från jämförelsevis blygsamma volymer. Däremot tappade den tyska marknaden en hel del i maj och backade 5,8 procent jämfört med maj 2017. Men likt Sverige har antalet nyregistreringar i Tyskland hittills i år totalt sett ökat med 2,6 procent.

Den totala bilden av årets fem första månader är ändå att antalet nyregistrerade bilar inom EU ökade med 2,4 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Det innebär 6 879 885 nyregistrerade bilar.