TT-Feature

Bianca Ingrosso får leva ut sin jurydröm

TT-Feature Artikeln publicerades

Som liten satt hon hemma i soffan och lekte domare i olika tv-program. Nu tar Bianca Ingrosso plats i "Talang"-juryn. - Det känns ju jävligt coolt att få sitta där nu och att ens åsikt blir hörd, säger hon. Och nu som då bedömer hon med hjärtat.(TT)

För Bianca Ingrosso spelar det ingen roll hur stor talang en person har om publiken lämnas oberörd.

– Det handlar om vilken typ av känsla man förmedlar när man använder sin talang, säger hon.

Ingrosso är årets nytillskott i juryn i TV4:s "Talang" som i övrigt består av LaGaylia Frazier, Alexander Bard och David Batra. Hon kompletterar dem genom att inte ha samma branschbakgrund och mer fokus på magkänslan.

– Sedan har jag ju ett lite fräschare öra än de andra, jag är ju ung och nykläckt.

Lever ut sin dröm

Hon har setts i två säsonger av "Wahlgrens värld" på Kanal 5 och i vår kommer den tredje. Realityserien har öppnat många dörrar för Ingrosso som säger sig ha många - än så länge hemliga - saker på gång tack vare den. Hon känner sig tacksam och berättar att hon inledningsvis var nervös över vilka reaktioner programmet skulle få.

– Det är inte så att jag är feg och döljer mina dåliga sidor i vårt program. Att det har lett till att andra vill jobba med mig och att jag får leva ut min dröm om att sitta i juryn i "Talang" är skitcoolt.

Protest mot Bard

Inför fredagens premiär har det stormat kring Alexander Bard. I en protest riktad mot tv-kanalen anklagas han för rasism och sexism och nyligen avbokades han från ett TEDx-samtal i Bryssel, med hänvisning till hans uttalanden i sociala medier.

Själv kallar han uppropet för "ett stort skämt och ren lögn", i en intervju med Aftonbladet.

– Jag kan inte stå för vad han väljer att säga och tycka. I det här sammanhanget är jag bara här för att jag sitter i juryn i "Talang" och vi jobbar med varandra, säger Ingrosso.

– Jag får ta så mycket skit själv så jag fokuserar på det, säger hon och skrattar.