TT-Feature

Domstolsbeslut: Kurt Cobain-foton släpps ej

TT-Feature Artikeln publicerades

Nirvanas Kurt Cobain begick självmord 1994, 27 år gammal. Platsen och hans kropp dokumenterades med fyra filmrullar. Nu har en domstol beslutat att fotografierna inte ska bli offentliga, rapporterar Blast.(TT)

Nirvanas Kurt Cobain begick självmord 1994, 27 år gammal. Platsen och hans kropp dokumenterades med fyra filmrullar. Nu har en domstol beslutat att fotografierna inte ska bli offentliga, rapporterar Blast.

Domstolsbeslutet bottnar i att journalisten Richard Lee 2014 stämde Seattle och stadens polis för att få tillgång till fotografierna. I rättsdokument beskrivs Richard Lee som en konspirationsteoretiker med en teori om att Cobain inte begick självmord, utan mördades.

Efter att fallet lagts ner 2015 överklagade journalisten beslutet förra året. Det i sin tur fick Kurt Cobains änka Courtney Love och parets dotter Frances Bean att vittna mot Richard Lee för att fotografierna ska förbli sekretessbelagda - vilket det nya domstolsbeslutet nu fastställer.

Att släppa de här fotografierna skulle äventyra min och min mors hälsa, säger Frances Bean om fallet, enligt Dazed, och fortsätter:

"En gång såg jag falska bilder på min pappas kropp. Den upplevelsen gav mig obotliga ärr. Att släppa och publicera de här fotografierna skulle chocka mig och förvärra den posttraumatiska stress som jag har lidit av sedan barnsben."